Wil Israël alle Palestijnen doden?

Dat denkt voormalig Pink Floyd frontman Roger Waters. Oh, en hij vindt het prima dat een “democratisch gekozen” Hamas in Gaza regeert.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: antisemitisme, Palestijnen

Roger Waters, de voormalige Pink Floyd frontman die ook bekend staat om zijn vocale kritiek op Israël die de grens naar antisemitisme overschrijdt, beweert in een interview met de populaire podcaster Joe Rogan dat de Joodse staat probeert een nieuwe intifada te fabriceren met het uiteindelijke doel om zoveel mogelijk Palestijnen te doden.

“De Israëliërs lijken nu een beleid te hebben om er zoveel te vermoorden, dat ze absoluut proberen een nieuwe intifada te creëren, zodat ze er een gewapend conflict van kunnen maken waarin ze duizend keer, 10.000 keer machtiger zijn dan het Palestijnse volk… zodat ze gewoon alle Palestijnen kunnen vermoorden,” zei Waters, een uitgesproken voorstander van de BDS-beweging, op The Joe Rogan Experience.

Waters noemde ook de in de Gazastrook heersende terroristische organisatie Hamas de “democratisch gekozen regering van Gaza”, erkende het bestaan van een “gewapende vleugel” van Hamas, maar rechtvaardigde het “absolute wettelijke en morele recht van de Palestijnen om zich tegen de bezetting te verzetten” en minimaliseerde vervolgens de impact van hun raketaanvallen op Israël. De raketten “richten bijna nooit schade aan omdat ze zeer ineffectief zijn,” zei hij.

Rogan betreurde ondertussen dat de Palestijnen “buiten hun schuld om, toevallig als Palestijnen zijn geboren en vastzitten in deze apartheidsstaat”, verwijzend naar Israël.

In juli zei Waters bij het beschrijven van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de oprichting van de moderne staat Israël: “Het gaat over een stel, je weet wel, Europeanen in het midden van de 19e eeuw die besloten dat ze dit stuk land gingen overnemen, en iedereen die er woonde eruit schopten en het voor zichzelf en hun eigen kleine kliek overnamen.”

Voorafgaand aan Waters’ tournee door Florida in augustus, schreef de republikeinse senator voor de staat Florida, Marco Rubio, een opiniestuk waarin hij de jaren van “ongerechtvaardigde haat” voor Israël en antisemitisme van de muzikant aan de kaak stelde.

“Wanneer je interviewers vertelt dat een ‘Israël-lobby’ verantwoordelijk is voor het electorale verlies van [voormalig Labour-partijleider] Jeremy Corbyn in Groot-Brittannië, dat er een zionistische samenzwering is om kritiek op Israël in de Amerikaanse nieuws- en muziekindustrie te blokkeren, en dat geloven dat de Joden Gods uitverkoren volk zijn hetzelfde is als zeggen dat Arabische levens ‘waardeloos zijn’, kun je niet verbaasd zijn dat mensen je voor een antisemiet aanzien,” schreef Rubio voor The Floridian.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox