Dus, Roger Waters, je bent toch een antisemiet!

Pink Floyd frontman bekritiseerd nadat hij Rusland niet veroordeelt zoals hij de Joodse staat vaak doet

Door Redactie Israel Today |
Altijd zo snel om Israël te veroordelen, waarom zwijgt Roger Waters nu over de Russische agressie? Foto: Lior Mizrahi/Flash90

Pink Floyd frontman Roger Waters houdt ervan Israël te veroordelen, en zet zich vaak in voor boycots van collega-muzikanten die het wagen in de Joodse staat op te treden. Veel mensen vragen zich dan ook af waarom hij nu opvallend zwijgt over de Russische invasie in Oekraïne.

Dat hij niet ingaat op het Russisch-Oekraïense conflict zou niet per se een probleem hoeven te zijn, ware het niet dat Waters iets meer dan een week geleden een interview gaf waarin hij de spot dreef met iedereen die geloofde dat Rusland echt zijn buurland zou binnenvallen.

“Iedereen met een IQ begrijpt dat dit onzin is,” zei Waters in reactie op wat hij de “oorlogszucht” noemde van westerse leiders en media die zich zorgen maakten over de Russische troepenopbouw aan de grenzen van Oekraïne.

Nu de invasie inderdaad heeft plaatsgevonden, is Rogers stil geworden over het onderwerp. En honderden mensen die commentaar geven op zijn social media pagina’s vragen zich af waarom.

Israëlische media suggereerden dat dit zal terugkomen om Waters te bijten, die nu niet alleen hypocriet, maar ronduit antisemitisch lijkt. Waarom zo gretig Israël veroordelen over elke vermeende misstap, terwijl de meest flagrante daad van militaire oorlogsvoering sinds de Tweede Wereldoorlog volledig wordt genegeerd?

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox