De missionaris en de heilige stad
Het gebeurt telkens weer dat archeologen in Jeruzalem iets vinden dat op het eerste gezicht gloednieuw is, maar dat dan al ontdekt en beschreven blijkt te zijn door Conrad Schick.
Het gebeurt telkens weer dat archeologen in Jeruzalem iets vinden dat op het eerste gezicht gloednieuw is, maar dat dan al ontdekt en beschreven blijkt te zijn door Conrad Schick.
“Iedereen die genoeg tijd in Jeruzalem doorbrengt, zal zeker de Goddelijke Aanwezigheid (shechinah) ontdekken – Hij die in het hemelse (bovenste) Jeruzalem woont”
Er bestaan heel veel verhalen die de eeuwige band en liefdesrelatie tussen Jeruzalem en het Joodse volk beschrijven.
Ook al ergeren ze me met hun onaangename manier van doen, de Israëlische “extremisten” hebben gelijk dat de pragmatische aanpak ons vaak niets oplevert.
De Palestijnen lijken hun ambitie om de Joden uit het Heilige Land te verwijderen, op te geven. In plaats daarvan worden zij nu vervangen door een meer inschikkelijke, niet-zionistische versie.
Een groeiend aantal Bijbelgelovige Joden dringt erop aan dat Israël stopt met het nemen van besluiten over Jeruzalem op basis van angst voor de internationale gemeenschap. De Joden moeten zelf vechten voor wat zij geloven.
De gebeurtenissen van de afgelopen weken rond de Tempelberg in Jeruzalem hebben de islamitische Waqf en zijn eigendomsaanspraak op de heilige plaats onder de aandacht gebracht.
Er ontstaat een steeds grotere kloof tussen opvattingen van vele moslims en het Palestijnse verhaal. Saoedi’s erkennen nu de Joodse connectie met Tempelberg.
Toen Israël een plaatselijke kerk overdroeg aan een orgaan dat het Kremlin vertegenwoordigde, wakkerde dat opnieuw de bezorgdheid aan over wie werkelijk de Heilige Stad controleert
Ondanks het koude weer en af en toe wat regen, namen zo’n 25.000 lopers deel aan de 11e marathon van Jeruzalem