Over Israel Today

Israel Today werd in 1978 in Jeruzalem opgericht onder de naam Israel Heute, door de Duits-Joodse journalist Ludwig Schneider (1941-2018). Hij wilde niet alleen een nieuwsdienst opzetten, maar ook de Bijbelse dimensie van de gebeurtenissen in Israël toevoegen. In de loop der jaren werd het agentschap uitgebreid met een Engelse uitgave, (Israel Today), en daarna een Japanse, Koreaanse, Nederlandse, Noorse en Chinese uitgave.

Israel Today heeft een gevarieerde staf van lokale journalisten die in het land wonen en daarom uit de eerste hand verslag doen van de situatie in Israël en het Midden-Oosten. Zij bieden een mix aan informatie, interviews, en verslagen van alledaagse gebeurtenissen in Israël.

Israel Today’s missie is om waarheidsgetrouw, evenwichtig verslag te doen van de actualiteit, rechtstreeks vanuit Jeruzalem – het brandpunt van het wereldnieuws. Dit wordt gedaan vanuit Bijbels profetisch perspectief.

Israel Today heeft abonnees in meer dan tachtig landen! Veel van onze lezers hebben een bijzondere band met Israël, en zijn ook geestelijk verbonden met Israël als het door God ‘beloofde land’ aan het nageslacht van Abraham, het volk van het Boek. Wij geloven dat de huidige staat Israël een vervulling van Bijbelse profetieën is, en dat het land en het volk van de Joden in deze tijd een cruciale rol speelt.
Israel Today biedt gratis online nieuws en een betaald lidmaatschap voor online abonnees.

Abonnees of leden krijgen volledige toegang tot alle inhoud op onze website en kunnen deelnemen aan speciale evenementen voor leden. Door een abonnement te nemen, helpt u de missie van Israel Today te steunen.