LedenHet luie antwoord van Biden op het Israëlisch-Palestijnse geweld

Het Witte Huis negeert de oorzaak, terwijl het de nadruk legt op het effect, en betreurt (opnieuw) een verkeerd weergegeven onevenwicht in Israëlisch-Palestijnse slachtoffers.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Palestijnen, Amerika
Ja, er zijn dit jaar meer Palestijnen gestorven. Maar dat komt omdat ze meer geweld gebruiken tegen Israël. Foto: Wisam Hashlamoun / Flash90

Het begint nu echt vervelend te worden.

Telkens als er een opflakkering is in het Israëlisch-Palestijnse conflict, lijken de knapste koppen van het Westen niet meer te kunnen doen dan blindelings de statistieken doornemen.

Het afgelopen jaar is een handvol Israëli’s bij gewelddadigheden om het leven gekomen, terwijl tegelijkertijd 100 Palestijnen het leven lieten.

Dat is alles wat ze zien (of wat ze willen zien): 20 Israëli’s tegen 100 Palestijnen.

Het is duidelijk tijd om publiekelijk verontwaardiging te uiten, Israëls methoden in twijfel te trekken en aan te dringen op kalmte (met een sterke hint dat de Joodse staat schuldig is aan het huidige gebrek daaraan).

En dat is wat de regering Biden, samen met andere westerse leiders, vorige week heeft gedaan.

“We roepen alle partijen op om alles te doen wat in hun macht ligt om de situatie te de-escaleren en terug te keren naar een periode van kalmte. Dit is in het belang van alle Israëli’s en Palestijnen. Zoals we al enige tijd zeggen, roepen we de partijen zelf op om het...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie