Wat de Palestijnse leiders hebben gedaan, is een belediging voor alle christenen

Lokale Arabische christenen nemen het op tegen de Palestijnse Autoriteit voor verdere pogingen om Kerstmis te kapen.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Palestijnen, Jezus
De islamitische leiders van de Palestijnse Autoriteit hebben lang geprobeerd Kerstmis en de persoon van Jezus te kapen als "Palestijnse" symbolen. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

De islamitische leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) hebben een geschiedenis van pogingen om Kerst en de persoon van Jezus zelf te kapen als “authentiek Palestijns”, zelfs als de christenvervolging van christenen in gebieden onder hun controle overvloedig is.

Deze vroegere verklaringen dat Jezus een “Palestijnse vrijheidsstrijder” was, waren er natuurlijk op gericht de ware Joodse erfenis van de Messias uit te wissen. En veel Israëli’s, waaronder de aanstaande premier Benjamin Netanyahu‘s eigen zoon Yair, hebben zich hierover uitgesproken.

Nu nemen Palestijnse christenen zelf hun leiders onder vuur nadat de PA heeft geprobeerd de planning van de plaatselijke kersttijd van Bethlehem naar Ramallah te verplaatsen.

The Jerusalem Post meldt dat de PA vorige week in Ramallah een persconferentie heeft belegd om de kerstactiviteiten voor dit jaar aan te kondigen. Die aankondiging wordt gewoonlijk gedaan vanuit Bethlehem.

De verontwaardiging noopte de Palestijnse Autoriteit de persconferentie te annuleren, maar de spanningen blijven.

Khaled Abu Toameh van The Jerusalem Post vertaalde berichten die Palestijnse christenen op sociale media plaatsten:

“Wie heeft de Palestijnse Autoriteit het recht gegeven om onze feestdagen te kapen?”

“Jezus werd geboren in Bethlehem, niet in Ramallah. Wat het Palestijnse leiderschap doet is niet alleen een belediging voor Bethlehem, maar voor alle christenen.”

Wat de Palestijnse leiders doen, is inderdaad een belediging voor alle christenen. Maar het begon al lang voor de poging om de jaarlijkse persconferentie naar Ramallah te verplaatsen.

Jezus werd als Jood geboren, leefde als Jood en stierf onder het teken “Koning der Joden”. Iets anders beweren is een beschamende herziening van Zijn goddelijke missie, en een verklaring dat de talrijke verslagen die in het Nieuwe Testament zijn opgetekend, vals zijn.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox