Talmoedische Rituelen in de Al-Aksa Moskee

Waarschuwing. Op Jom Kippoer wordt de Al-Aksa Moskee bestormd door Joden en worden er vogeloffers gebracht. Dit is geen satire.

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: Palestijnen, Joodse feesten
Joden "bestormen" de Al-Aksa! Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Arabische media waarschuwen voor de Joodse feestdagen omdat, zoals iedereen weet, Joden helemaal uit hun dak gaan op Rosj Hasjana en Jom Kippoer. Degenen die dachten dat Joden op hun hoogste feestdagen in de synagoge bidden voor vrede en vergeving, dan eten met familie of vasten en de rest van de dag besteden aan het bestuderen van de heilige geschriften, hebben het vreselijk mis.

De Arabische online krant Palestine Today heeft uitgezocht wat Joden echt doen tijdens hun feestdagen, en het blijkt dat Joden maar aan één ding denken in deze tijd – Al-Aksa!

Palestine Today heeft de volgende poster gemaakt, waarop de data van de feestdagen staan en welke vreselijke dingen je op die dagen van Joden kunt verwachten:

Vertaling:

Joodse feestdagen

Een dreigend gevaar dat de heiligheid van Al-Aksa schendt

Hebreeuws Nieuwjaar

Van 15 tot 17 september vinden grote razzia’s plaats met deelname van de bezettingsleiders, waarbij op de trompet wordt geblazen.

Jom Kippoer

Van 24 tot 25 september vinden massale invallen plaats op de binnenplaatsen van de Al-Aksa Moskee, waarbij vogeloffers worden gebracht.

Tronenfeest

Van 30 september tot 5 oktober vinden massale bestormingen plaats, worden plantenoffers gebracht en wordt een palmdak opgericht.

Eid Simchat Thora

Op 7 oktober worden Torarollen binnengebracht en verdeeld over de binnenplaatsen van Al-Aksa.

Feest van Isru Hag

Op 8 oktober is de steunpilaar van het feest de eettafel, een Talmoedisch ritueel dat door de kolonisten wordt uitgevoerd in de binnenplaatsen van Al-Aksa.

Het feest van Hosea onze Heer

Op 10 oktober houden de kolonisten een Talmoedisch ritueel op de binnenplaatsen van Al-Aksa

Chanoeka

Van 8 tot 12 december wordt Al-Aksa in grote aantallen bestormd en verlicht met enorme kandelaars.

Het lijkt erop dat met Al-Aksa de Klaagmuur wordt bedoeld, die inderdaad regelmatig door Joden wordt “bestormd”. Het voorplein van de Rotskoepel en Al-Aksa daarentegen mogen Joden slechts in kleine aantallen en onder politiebescherming betreden. Bidden is er streng verboden en Talmoedische rituelen, wat ze ook mogen zijn, worden er natuurlijk niet gehouden. Dit alles wordt afgedwongen door de Israëlische politie zelf, die haar burgers verbiedt om vrij hun religie uit te oefenen.

Zulk hoffelijk gedrag wordt natuurlijk niet gemeld in Arabische media en je kunt je afvragen of Israël zich zo moet blijven gedragen, of dat het ook Joden moet toestaan om hun religie vrij te belijden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox