Tacheles met Aviel – Hongersnood: Ja of nee?

Ik spreek mijn mening onomwonden en zonder terughouden uit. De Palestijnen willen alles wat Joods is verdraaien en misbruiken voor hun eigen doeleinden.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Palestijnen, Tacheles met Aviel, Gazastrook
Foto: Shutterstock

Wie geen eigen etnische en collectieve geschiedenis heeft, zoals het Joodse volk, schrijft gewoon een nieuw verhaal. Als feiten en ideeën gestolen moeten worden van andere volkeren en geschiedenissen, dan moet dat maar. “Mensen zijn sowieso dom en slikken vaak alles wat hen in de mond wordt gelegd. Jarenlang hebben Palestijnen geprobeerd zichzelf en de wereld ervan te overtuigen dat de Bijbelse Messias Jezus geen Jood was, maar een Palestijn. Nu doen de Palestijnen hetzelfde met de Joodse Holocaust, door Israël te beschuldigen van “etnische zuivering” in de Gazastrook, inclusief uithongering en genocide. Volgens Palestijnse bronnen (Hamas) lijden de Palestijnen in Gaza zoals in Auschwitz. Sinds het begin van de oorlog zijn er 184.000 ton voedsel, 25.000 ton water en 18.000 ton medische voorraden per vrachtwagen Gaza binnengebracht en is er humanitaire hulp gedropt door vliegtuigen uit de VS, Egypte, Frankrijk en Jordanië.

Door de jaren heen hebben we herhaaldelijk de mooiste citaten van Palestijnse persoonlijkheden aangehaald over hoe zij de Joodse Jezus van de Bijbel in hun verhaal en geschiedenis verwerken. Het is niets nieuws voor Palestijnen om te beweren dat Jezus één van hen was. Ze doen het al tientallen jaren, sinds Yasser Arafat voor het eerst verklaarde op een persconferentie van de VN in het begin van de jaren tachtig dat Jezus “de eerste Palestijnse fedayeen (vrijheidsstrijder) was die zijn zwaard droeg op het pad waar Palestijnen vandaag de dag hun kruis dragen”. Toen Arafat in december 1995 triomfantelijk Bethlehem binnenmarcheerde, kondigde hij aan dat hij daar was om “de geboorteplaats van onze Heer, de Messias, te bevrijden … de stad van de Palestijnse Jezus! De toenmalige premier van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mohammed Shtayyeh, vergeleek Jezus met moderne zelfmoordterroristen. Jezus was “de eerste Palestijnse strijder die zichzelf opofferde”, zei Shtayyeh, en degene die de Palestijnen “martelaarschap” leerde. In een toespraak tijdens een kerstdiner drie jaar geleden, beschreef Shtayyeh Jezus als “de eerste Palestijnse zelfopofferende strijder van wie we het martelaarschap hebben geleerd en die zijn missie met zijn leven heeft betaald”. Dus de Verlosser was een zelfmoordterrorist die ons allemaal wil verlossen.

Nu willen de Palestijnen het historische leed van de Joden wegnemen en proberen ze de wereld met allerlei trucs ervan te overtuigen dat de Palestijnen in de Gazastrook honger lijden.

Hongersnood? Een vrouw in Rafah zegt iets anders.

Er worden foto’s en films getoond van uitgehongerde Palestijnse kinderen, die alleen nog bestaan uit botten en huid, en eruit zien als overlevenden van Joodse concentratiekampen. De Palestijnen brengen een verhaal op de markt dat Gaza een concentratiekamp is zoals Auschwitz. Kop na kop flitst op in Google News: “Hongersnood in de Gazastrook”.

Het maakt niet uit wat en hoe de Palestijnen hun “Holocaust” afschilderen, de Palestijnen in de Gazastrook leven niet in een concentratiekamp zoals het Joodse volk dat meer dan 80 jaar geleden deed. Ze willen het zo aan de wereld verkopen, maar Israel Today is er om deze onzin als zodanig te ontmaskeren. De Palestijnse burgerbevolking lijdt, dat benadruk ik keer op keer, maar het is niet te vergelijken met de uitroeiing van Joden in de Holocaust. Maar Hamas is primair verantwoordelijk voor het lijden – zelfs de Palestijnen zeggen dat tegenwoordig.

De Palestijnen bewijzen hun “holocaust” bijvoorbeeld met drie “uitgehongerde kinderen”, maar zodra je hun ouders ziet, slaat het allemaal nergens op. De ouders zien er verzadigd uit, het kind niet. Of de ouders eten alles van het kind weg, of het kind is ziek. De zieke Palestijnse jongen Yazan al Kafarneh, die afhankelijk was van een speciaal dieet van fruit en melk, dat niet langer verkrijgbaar is in Gaza, en die stierf aan extreme ondervoeding, haalde de krantenkoppen. Zijn foto’s gaven een vertekend beeld van de hongersnood in de Gazastrook, vaak door hem te vergelijken met Joodse skeletten.

Daarom zijn op de nieuwste foto’s van uitgehongerde kinderen niet langer de volledige ouders te zien, maar alleen hun handen, en die zien er ook niet dun en hongerig uit. Heb je ooit een vreselijk dun Joods kind in een concentratiekamp met dikke ouders gezien op een van de oude zwart-wit foto’s of films? Nee! Maar dat is precies wat je ziet in Gaza. Het klopt gewoon niet. Bovendien geven de Palestijnen zelf in TikTok-video’s toe dat ze het goed hebben en niet verhongeren.

Zieke Palestijnse kinderen worden misbruikt voor anti-Israëlische propaganda om de wereld een vertekend beeld te geven dat Joden en Israëlische soldaten moderne nazi’s zijn.

Hulpgoederen werden niet dag en nacht uit vliegtuigen gedropt boven de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog, zoals nu gebeurt in de Gazastrook.

Internationale vliegtuigen droppen hulpgoederen voor de Palestijnen in het noorden van de Gazastrook, gezien vanaf de Israëlische kant van de grens op 10 maart 2024. foto: Chaim Goldberg/Flash90

De nazi’s verleenden geen hulp aan de Joodse burgerbevolking in de concentratiekampen, zoals de Israëlische soldaten in veel gevallen deden in de Gazastrook, zoals we u hebben laten zien. De Joden hadden geen Joodse terreurgroepen in de Holocaust die Duitse burgers en kinderen vermoordden om zichzelf te “verdedigen”. De hele vergelijking die de Palestijnen manipuleren met de Joodse Holocaust slaat gewoon nergens op. Ze verkrachten de geschiedenis om validatie en rechtvaardiging te vinden, eerst met betrekking tot Jezus en nu met de Holocaust. Wat eerst alleen Joods was, is nu Palestijns, Jezus en de Holocaust. Absolute onzin, en toch is deze waanzin nog steeds in de media. En dankzij sommige staatshoofden die Israël als nazi’s en Netanyahu als Hitler afschilderen in de media.

Zoals de Turkse president Recep Erdogan, die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aanviel over de oorlog in de Gazastrook. “Netanyahu is de leider van vandaag en zijn mensen begaan barbaarsheden die neerkomen op genocide,” zei Erdogan. In december had Erdogan Netanyahu vergeleken met Adolf Hitler: “Is er iets dat Netanyahu minder heeft gedaan dan Hitler? Nee”. Ook de Braziliaanse president Lula da Silva demoniseerde Israël en vergeleek de Israëlische oorlog in de Gazastrook met de genocide op de Joden tijdens het nazi-tijdperk. Deze twee en vele anderen benadrukten hetzelfde. Alles in één pakket, Palestijnse kinderen met botten en huid en de politieke verklaringen tegen Israël, creëren een tweede Holocaust in het onderbewustzijn van mensen. Het spijt me, maar de Palestijnen lijden niet zoals het officieel wordt afgeschilderd door de buitenlandse media. De feiten bewijzen precies het tegenovergestelde!

23 vrachtwagenladingen hulp zijn vandaag vervoerd via de grensovergang Rafah
175 vrachtwagenladingen met hulp vervoerd via de grensovergang Kerem Shalom
Totaal aantal: 198 vrachtwagens zijn vandaag de Gazastrook binnengekomen

De feiten:

  • De afgelopen weken kwamen er gemiddeld 102 vrachtwagens met voedsel per dag de Gazastrook binnen, vergeleken met een gemiddelde van 70 vrachtwagens per dag voordat de oorlog begon (televisiestation KAN). Vergeleken met de gemiddelde hoeveelheid per dag vóór de oorlog, zijn er de afgelopen weken per dag 50 procent meer vrachtwagens met voedsel de Gazastrook binnengekomen. De reden voor de noodzaak om meer vrachtwagens met hulpgoederen toe te laten tot de Gazastrook is dat de lokale capaciteit in de Gazastrook door de oorlog niet langer in staat is om zelf voedsel te produceren zoals gebruikelijk. De hulpgoederen worden geleverd door internationale organisaties en bereiken de Gazastrook via Egypte na een inspectie door Israël.
  • Volgens Channel 12 hebben de Verenigde Staten sinds het begin van de oorlog ongeveer 180 miljoen dollar gedoneerd voor humanitaire doeleinden in de Gazastrook – meer dan enig ander land. De grootste donor na de VS is Duitsland met 150 miljoen dollar, gevolgd door Zwitserland met 102 miljoen dollar, Canada met 100 miljoen dollar, de EU met 99 miljoen dollar en het VK met 76 miljoen dollar. De landen gaven het grootste deel van deze fondsen aan verschillende VN-organisaties zoals UNRWA en het Wereldvoedselprogramma, en een deel ging ook naar liefdadigheidsorganisaties en het Rode Kruis.
  • Op 9 oktober kondigde de Israëlische minister van Defensie Yoav Galant een “totale belegering” van de Gazastrook af, maar binnen twee weken bereikten de eerste hulpgoederen Gaza. Sindsdien zijn 15.200 vrachtwagens met hulpgoederen de Gazastrook binnengekomen – meer dan 100 vrachtwagens per dag.
  • De hulptransporten hebben meer dan 184.000 ton voedsel, 25.000 ton water en 18.000 ton medische voorraden naar de Gazastrook gebracht. Ongeveer 85 procent van de aangekomen vrachtwagens bevatte voedsel en medische voorraden, en ongeveer 15 procent bevatte materiaal voor schuilplaatsen en tenten. Israël levert ook miljoenen liters water per dag via twee waterleidingen in het zuiden en midden van de Gazastrook.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox