Tacheles met Aviel – UNRWA: van engel tot snotaap

Ik spreek mijn mening open en eerlijk uit. Israël heeft nog veel meer op zijn zwarte lijst staan over UNRWA, maar wil het nog niet onthullen.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Tacheles met Aviel, Gazastrook, Palestijnen, Verenigde Naties
Foto: Shutterstock

De twaalf UNRWA-terroristen zijn slechts het topje van de ijsberg. En waarom financieren bijna alleen christelijke regeringen de UNRWA en niet of nauwelijks hun Arabische broeders en zusters in de buurt? Volgens Wikipedia werken alleen engelen of barmhartige Samaritanen voor UNRWA in de Gazastrook.

Wikipedia over UNRWA:

“De United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East is een tijdelijk hulpprogramma van de Verenigde Naties dat sinds de oprichting in 1949 regelmatig met periodes van drie jaar is verlengd, voor het laatst in december 2022. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Gaza en Amman. Sinds 18 maart 2020 wordt UNRWA geleid door de Zwitser Philippe Lazzarini als commissaris-generaal. De missie van UNRWA is om steun en bescherming te bieden aan de ongeveer 0,5 miljoen Palestijnse vluchtelingen die oorspronkelijk geregistreerd stonden en nu 5,5 miljoen zijn. De werkterreinen van UNRWA omvatten onderwijs, medische zorg, noodhulp en sociale diensten, infrastructuur en verbetering van kampen, microkrediet, bescherming en humanitaire hulp.”

Philippe Lazzarini, commissaris-generaal van UNRWA.

UNRWA heeft nu een dozijn medewerkers ontslagen omdat ze betrokken waren bij de terreuraanslagen van Hamas in het zuiden van Israël op 7 oktober. “De Israëlische regering heeft informatie verstrekt dat 12 medewerkers van de United Nations Relief and Works Agency betrokken waren bij het bloedbad in Zuid-Israël,” zei de commissaris-generaal van de organisatie, Philippe Lazzarini. “Om het vermogen van de organisatie om humanitaire hulp te verlenen te beschermen, heb ik besloten om de contracten van deze medewerkers met onmiddellijke ingang te beëindigen en een onderzoek in te stellen om de waarheid onverwijld te achterhalen”. Geen engelen dus, eerder terroristen. Ook al zijn het er maar twaalf die door Israël zijn opgepakt, van de 12.000 VN-medewerkers in Gaza, die allemaal Palestijns zijn, zouden er zeker meer hebben meegedaan aan de inval van Black Sabbath als ze maar de kans hadden gehad. Volgens recente cijfers van de Wall Street Journal heeft één op de tien UNRWA-medewerkers banden met terroristische organisaties, Hamas of de Islamitische Jihad.

UNRWA-medewerkers waren aanwezig op 7 oktober.

Nadat de beschuldigingen aan het licht kwamen, hebben de Verenigde Staten onmiddellijk de financiering van de hulporganisatie stopgezet, net als Australië, Canada, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Japan. In Jeruzalem was men verbaasd dat de UNRWA de 12 VN-medewerkers plotseling met onmiddellijke ingang ontsloeg, omdat de organisatie al enige tijd geleden op de hoogte was gesteld van de beschuldigingen. De Amerikaanse regering was ook al enige tijd op de hoogte van de problematische werkwijze van de United Nations Palestinian Relief and Works Agency en daarom is het niet duidelijk waarom de financiering van UNRWA nu is stopgezet. Waarschijnlijk vanwege de aanstaande hoorzitting van het Congres en de beschamende informatie over UNRWA, is het beter om een preventieve aanval uit te voeren en de financiering van de UN Relief and Works Agency op voorhand stop te zetten.

Israël heeft nog meer en veel meer belastende informatie over UNRWA, maar heeft die om politieke redenen nog niet openbaar gemaakt. Volgens Israëlische bronnen is dit informatie die heeft geleid tot het ontslag van de 12 Palestijnse VN-medewerkers. Hun betrokkenheid bij het bloedbad is al weken bekend bij de Israëlische veiligheidsautoriteiten.

Volgens de Israëlische geheime dienst, de IDF en de regering heeft Israël een lange zwarte lijst met informatie over de Palestijnse hulporganisatie UNRWA. Dit is gedetailleerd bewijs van de betrokkenheid van de UNRWA en haar Palestijnse werknemers bij terreur tegen Israël. Deze informatie wordt momenteel geheim gehouden voor de Israëlische samenleving en het internationale publiek om de reputatie van UNRWA niet verder te schaden. Regeringskringen zijn echter een andere mening toegedaan en willen nog niet alles over UNRWA bekendmaken, omdat het uiteindelijk vanuit Israëls oogpunt nog steeds belangrijk is om UNRWA op dit moment in de Gazastrook te houden, omdat het de enige functionerende instelling in de Gazastrook is. Zonder UNRWA zou de chaos veel groter zijn.

Nadat ten minste negen landen de een na de ander hadden aangekondigd dat ze hun fondsen voor de United Nations Relief and Works Agency for Palestine (UNRWA) zouden bevriezen, hebben Arabische landen zoals Egypte, Saoedi-Arabië en Jordanië kritiek geuit op de stap van de westerse regeringen, ook al staat geen enkel Arabisch land op de UNRWA-lijst van de tien grootste donoren aan de Palestijnen. De Arabische landen doneren nauwelijks aan de UNRWA – en vallen het christelijke Westen aan, dat de Palestijnen en de UNRWA al tientallen jaren jaarlijks met honderden miljoenen dollars financiert.

Palestijnen verdringen zich rond voedsel in een UNRWA-school in Rafah in het zuiden van de Gazastrook op 28 januari 2024.

Tijdens de persconferentie van gisteren tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van Egypte en Saudi-Arabië ter gelegenheid van het bezoek van de Saudische minister van Buitenlandse Zaken Faisal bin Farhan Al Saud aan Caïro, zei de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Sameh Hassan Shoukry dat de UNRWA het Palestijnse volk helpt. Hij voegde eraan toe dat “de woorden die landen gebruikten om VN-medewerkers de schuld te geven van de aanval van 7 oktober niet eens werden gebruikt in verband met de dood van meer dan 26.000 onschuldige burgers in Gaza, van wie de meesten vrouwen en kinderen waren”. De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman al-Safadi maakte ook duidelijk dat UNRWA “een noodzakelijke rol speelt bij het verstrekken van humanitaire hulp aan meer dan twee miljoen Palestijnen die het risico lopen op een humanitaire ramp als gevolg van de Israëlische aanvallen in de Gazastrook”. Al-Safadi vertelde UNRWA commissaris-generaal Philippe Lazzarini dat “de internationale gemeenschap de nodige steun kan bieden aan UNRWA en de Palestijnen”. Waarom moet het Westen altijd betalen voor de Palestijnen?

Wat willen de moslimregeringen van de christenen in het Westen? Waarom moeten westerse regeringen meer doen voor de Palestijnen dan islamitische en Arabische regeringen? Moslimregeringen beschuldigen de zogenaamde christelijke regeringen van het Westen ervan de geldkraan dicht te draaien voor de lijdende Palestijnen. Waarom financieren niet-islamitische regeringen in het Midden-Oosten hun moslimbroeders en -zusters in de Gazastrook? Kent iemand het omgekeerde geval, waarbij moslimregeringen lijdende christenen financieel steunen?

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox