LedenIsraëls keuze: onafhankelijkheid of verzoening

Israëls te grote afhankelijkheid van de VS veroorzaakt enorme strategische en economische schade. Er is een verschil tussen een bondgenootschap en een afhankelijkheid.

Door Caroline Glick | | Onderwerpen: Hezbollah, Libanon, Benjamin Netanyahu
Israëls huidige leiderschap gelooft dat het tevreden houden van de Amerikanen koste wat het kost moet gebeuren. Foto: Emil Salman / POOL

Demissionair premier Yair Lapid en zijn aanhangers in de media gingen dinsdag door het lint nadat oppositieleider Benjamin Netanyahu zich had uitgesproken tegen de gasdeal die de regering Biden bemiddelt tussen Israël en het door Hezbollah gecontroleerde Libanon.

Sinds Hezbollah in juli twee drones lanceerde tegen Israëls Karish-gasplatform, heeft Hezbollah-leider Hassan Nasrallah herhaaldelijk gedreigd Karish op te blazen als Israël Karish in productie brengt, zonder eerst grote stukken soeverein Israëlisch land onder Israëls erkende maritieme economische zone, waaronder het Qana-gasveld, over te geven aan het door Hezbollah gecontroleerde Libanon.

In plaats van achter Israël te staan tegen Hezbollah, kiest de regering Biden de kant van Hezbollah-Irans vreemdelingenlegioen tegen Israël. De Amerikaanse bemiddelaar Amos Hochstein heeft Israël onder druk gezet om in te gaan op de meeste schandelijke eisen van Hezbollah. En Israël is gezwicht voor de gecombineerde afpersing door de VS en Hezbollah. Lapid heeft ermee ingestemd “Libanon”...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie