Haat is de vijand van vrede, en de Palestijnen hebben het in overvloed

De aanval op Duitse toeristen benadrukt geïnstitutionaliseerde Palestijnse Jodenhaat die echte vrede onmogelijk maakt.

Door Ryan Jones, Palwatch | | Onderwerpen: Palestijnen, terreur
Voor veel Palestijnen is Jodenhaat een manier van leven geworden. Foto: Atia Mohammed/Flash90

Zolang de ene partij de andere met elke vezel van haar wezen haat, kan er geen echte en duurzame vrede zijn in het Heilige Land. Een ondertekend stuk papier zal daar niets aan veranderen. En de Palestijnse Arabieren hebben keer op keer bewezen dat hun haat tegen Israël en de Joden even diep als onoverkomelijk is.

“Ik voelde echt de haat in hun ogen en in hun gedrag,” zei een van de twee Duitse toeristen die zaterdag genadeloos werden aangevallen door een Palestijnse menigte toen zij de stad Nablus (bijbels Shechem) in Samaria binnenreden.

“Ik heb nog nooit zo’n situatie meegemaakt. Het was een zeer, zeer gevaarlijke situatie en we dachten echt dat ze ons gingen vermoorden,” zei Gerald Hetzel in een interview met Israel’s Channel 12 News.

Hetzel en zijn reispartner zaten in een huurauto toen ze Nablus binnenreden. Lokale Palestijnen zagen de gele Israëlische nummerplaten en hun lichte huidskleur en namen aan dat ze Joden waren.

Het duurde niet lang voordat alleen al de hint van de aanwezigheid van Joden omstanders in een gewelddadige razernij bracht.

“Ze namen stenen en een verkeersbord mee en gooiden alles tegen de auto. Na een minuut of twee trokken ze een mes, staken in de autobanden en bedreigden ook mijn vriend”, vertelt Hetzel.

Bekijk hier beelden van de aanval:

De toeristen ontsnapten uiteindelijk met de hulp van een Arabische Israëli.

Hetzel zei dat de ervaring zijn kijk op het conflict voorgoed had veranderd.

“Het veranderde absoluut mijn kijk op de Palestijnen en de Palestijnse Autoriteit,” legde hij uit. “Ze vertelden me dat als ze een Jood op straat tegenkomen, ze hem zomaar willen vermoorden. En ik denk dat het een groot probleem is dat hun opvoeding zoveel haat bevat.”

Wat Hetzel hoorde van lokale Palestijnen en zelf meemaakte is niets nieuws. In ongedwongen gesprekken en Arabischtalige media-interviews belijden doorsnee Palestijnen vrijelijk en regelmatig hun verlangen om elke Jood te vermoorden, zoals de Koran leert, en om zelf als martelaar te sterven in de strijd tegen Israël.

Het probleem is dat de internationale vredesmakelaars niet geïnteresseerd zijn in de realiteit op straat. Dat wil zeggen, ze zijn niet echt geïnteresseerd in vrede. Niet in echte vrede.

Er zijn veel Palestijnen die de Joden niet haten. We kennen ze en hebben ze geïnterviewd. Zij zijn het conflict zat en begrijpen dat coëxistentie en samenwerking iedereen ten goede komt. Sommigen zijn Israël en waar het voor staat gaan waarderen, zelfs liefhebben (!). Maar voor elke Palestijn die er zo over denkt, zijn er 10 anderen die het als hun onsterfelijke plicht beschouwen de Joden te haten en te treiteren.

Dit is het resultaat van eeuwenoude islamitische leerstellingen, in de afgelopen 25 jaar versterkt door de giftige indoctrinatie van de Palestijnse Autoriteit die de lokale media, online fora en zelfs de lagere schoolklassen doordringt.

De voorbeelden van deze indoctrinatie en opruiing zijn te talrijk om op te noemen. Wie zich er verder in wil verdiepen, kan terecht bij Palestinian Media Watch.

Het komt hier op neer: Hoe is vrede mogelijk als de Palestijnse Autoriteit er zelf voor heeft gezorgd dat de meerderheid van haar bevolking geen enkel akkoord met Israël zal accepteren? Wat is hun echte agenda? En wat moet Israël doen?

De laatste vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden vanuit een seculier standpunt. Voor ons als gelovigen is het antwoord duidelijk. Vertrouw op de Heer. Maar probeer dat maar eens te vertellen aan de massa’s die momenteel protesteren omdat ze vrezen dat de samenstelling en het beleid van de huidige op religie gebaseerde regering onder Benjamin Netanyahu Israël zal veranderen in een theocratische staat. Zij willen niet dat God ergens het laatste woord over heeft, zelfs als hun eigen menselijke inspanningen om deze en andere dringende kwesties op te lossen op niets uitlopen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox