God wil dat we van elkaar houden, zegt de rabbijn tegen christenen

“We moeten stoppen met die paranoïde angst dat als we [christenen] respecteren, dat betekent dat we hun religie accepteren.”

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: christenen
Rabbijn Avraham Mordechai Gottlieb met kerkfunctionarissen in het Stella Maris klooster, waar hij een boodschap van solidariteit met de lokale christenen bracht. Foto: Wadi Abunassar

Rabbijn Avraham Mordechai Gottlieb, een prominente geestelijk leider uit Jeruzalem, bracht deze week een bezoek aan het Stella Maris klooster in Haifa om een boodschap van vrede en coëxistentie tussen Joden en christenen over te brengen.

Het bezoek vond plaats temidden van groeiende bezorgdheid over recente ultraorthodoxe demonstraties tegen christenen in Jeruzalem, waaronder lokale Arabisch sprekende christenen, bezoekende evangelische christelijke zionisten en Israëlische Messiasbelijdende Joden.

Rabbijn Gottlieb werd ontvangen door Wadie Abunassar, een adviseur van enkele kerken in het Heilige Land en de honorair consul van Spanje, die contact had opgenomen met de rabbijn om hem te bedanken voor een eerdere social media clip waarin Gottlieb collega ultraorthodoxe Joden opriep om te stoppen met protesteren tegen christenen en in plaats daarvan te kijken naar het genezen van hun eigen hart.

Rabbijn Gottlieb herhaalde die boodschap tijdens zijn bezoek aan Stella Maris:

“Ik wil tegen al mijn Joodse broeders en zusters zeggen dat het onze missie in het leven is om onszelf te verbeteren. Als ik iets negatiefs in een ander bespeur, is dat een teken dat het ook in mij zit. De hemel verhoede dus dat ik de ander aanval. Maar het is mijn plicht om naar binnen te kijken en mezelf te verbeteren.

“Er zullen altijd meningsverschillen zijn. Dat betekent niet dat we andermans mening of religie moeten accepteren, maar we moeten elkaar wel respecteren. We zijn allemaal naar Gods beeld geschapen en dit is wat Hij wil. We moeten liefhebben en een boodschap van liefde en vrede brengen. We moeten ophouden met die paranoïde angst dat als we een ander [in dit geval christenen] respecteren, dat betekent dat we hen accepteren en op hun pad worden gezet. Dat is niet waar. We zijn allemaal op ons eigen pad, maar we moeten elkaar respecteren en liefhebben. Dat is wat God wil.”

Tijdens zijn ontmoeting met kerkfunctionarissen was de rabbijn het erover eens dat het geloof niet compleet kan zijn zonder een betere relatie tussen alle kinderen van God die Hij naar Zijn beeld en gelijkenis heeft geschapen.

Helaas, zoals we al eerder hebben gemeld, wordt die boodschap van liefde bijna nooit geuit door de lokale Arabisch sprekende kerk tegenover het Joodse volk. En wanneer kleine groepen Joden zich slecht gedragen tegenover lokale christenen, is de reactie bijna altijd een harde veroordeling, geen vergeving en liefde.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox