Messiaans Israëlisch aanbiddingsconcert gesaboteerd

Boze orthodox-Joodse demonstranten probeerden een Messiaans-Joods concert in het Hebreeuws te verstoren.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Messiasbelijdend
Foto: Suvan Chowdhury / Pexels

Afgelopen donderdagavond probeerde een woedende orthodox-Joodse menigte een plaatselijk Messiaans Israëlisch concert in het centrum van Jeruzalem te verstoren.

Niet alleen dat, maar de orthodoxe groep probeerde het evenement af te schilderen als een poging om Israëlische kinderen te bekeren. Deze beschuldiging is simpelweg onjuist.

Het concert was een voortzetting van een serie muziekconferenties met als doel het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van lofprijs- en aanbiddingsliederen die in het Hebreeuws geschreven en gezongen worden in Israëlische Messiaans-Joodse gemeenschappen. Het populaire initiatief begon meer dan tien jaar geleden. Het bestaat uit het verzamelen en selecteren van liederen en het houden van een opgenomen live concert om de ongeveer twee jaar. De concerten vullen een auditorium met 600 zitplaatsen en worden miljoenen keren bekeken op YouTube.

De deelnemers aan de twee concerten op donderdag stonden voor een horde jonge orthodoxen die door hun leiders in een staat van angst en vijandigheid waren gebracht. Die angst gaat terug op de antisemitische geschiedenis van de Europese kerken, waarin Joden eeuwenlang werden vervolgd, gedwongen tot het christendom en verdreven.

Tientallen demonstranten slaagden er af en toe in om de ingang te blokkeren te midden van gedrang en luide intimidatie. Er was een politie-eenheid aanwezig, maar op sommige momenten konden tegenstanders bijna tot aan de deuren van het Messiaanse “paviljoen” dringen. Het paviljoen bevindt zich in het overdekte winkelcentrum van het Klal gebouw, op een steenworp afstand van de Mahane Yehuda markt buiten.

Met het oog op de gedeeltelijke blokkade stuurden de organisatoren van het concert de tickethouders tijdelijk via een zijingang de zaal in.

Ondanks aanzienlijke weerstand en intimidatie vond het evenement toch plaats.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox