Biden moet zijn vijandig beleid veranderen voordat hij Israëls ‘Medal of Honor’ krijgt

De overgangsregering van Israël moet eisen dat de Amerikaanse president zijn koers wijzigt, en zijn medaille verdient.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Biden
Terwijl de Amerikaanse president Joe Biden zich moet verantwoorden voor het huisvesten van antisemieten in zijn rangen, verwacht niet dat de Israëlische regering hem zal veroordelen. Foto: Matty Stern / VS Ambassade Tel Aviv

Het is diep verontrustend en verbijsterend dat de Israëlische president Isaac Herzog aan president Joe Biden de Israëlische ‘Presidentiële Medaille van Eer’ zal toekennen.

Volgens Herzogs tweet van 7 juli, is het doel van de onderscheiding “om [Biden] te bedanken voor het zijn van een echte vriend van Israël” en voor zijn “decennialange steun voor de veiligheid van Israël, het verdiepen van ons bondgenootschap en het bestrijden van antisemitisme” en anti-Israël vooringenomenheid.

Dit heeft weinig zin. Een “ware vriend van Israël” en bestrijder van antisemitisme zou geen beleid voeren dat de soevereiniteit en veiligheid van Israël ondermijnt, zoals president Biden en zijn regering doen. Zij zouden geen lof toezwaaien aan antisemieten in het Congres en geen nieuw, onjuist anti-Israël rapport uitbrengen waarin Israël wordt beschuldigd van verantwoordelijkheid voor de dood van een Arabische journalist.

Evenmin zou een “ware vriend van Israël” gebruik maken van Israëls demissionaire regering om bezoeken te brengen aan symbolische instellingen van de Palestijnse Autoriteit in Oost-Jeruzalem. Voormalig Israëlisch ambassadeur Danny Danon merkte op dat deze geplande bezoeken zonder precedent zijn, en “in het leven zijn geroepen om de weg vrij te maken voor de Amerikaanse regering om Israëls soevereiniteit over Jeruzalem in twijfel te trekken.”

Idealiter zouden demissionair premier Yair Lapid en president Herzog erop moeten aandringen, dat Biden zijn anti-Israël beleid moet veranderen en alle vormen van antisemitisme in de Verenigde Staten moet bestrijden, alvorens hem te eren met de eremedaille van Israël. Op zijn minst zou erop moeten worden aangedrongen dat president Biden de beleidsveranderingen die nodig zijn om deze onderscheiding te verdienen, onmiddellijk doorvoert nadat de onderscheiding is toegekend.

Helaas, in plaats van Biden te ontmoeten vanuit een positie van kracht, heeft Lapid al gevaarlijke concessies gedaan ter voorbereiding van zijn bezoek. Bijvoorbeeld het opnieuw uitstellen van een geplande vergadering om de bouw van Joodse woningen in E1 goed te keuren. E1 is een gebied dat van vitaal belang is voor de veiligheid van Israël en dat Jeruzalem verbindt met de voorstad Ma’ale Adumim van Jeruzalem. (Lees ook: Fate of E1 Construction Plan Postponed as Israel Gears up for Biden Visit)

Specifiek zouden Lapid en Herzog er bij de regering Biden op moeten aandringen om een einde te maken aan en/of verandering te brengen in dit vijandige beleid, onder andere:

  • Onmiddellijk na zijn aanstaande reis naar het Midden-Oosten hervat Biden naar verluidt zijn pogingen om te onderhandelen over een rampzalige Iran-deal. Deze deal vormt een dodelijk gevaar voor Israël, omdat het Iran ruimte zou geven om in een paar korte jaren een kernbom te maken, evenals 90 miljard dollar aan onmiddellijke sanctieverlichting (die Hamas en Hezbollah zal verrijken). Biden zou zelfs de sancties tegen de Islamitische Revolutionaire Garde – ‘s werelds grootste terroristische organisatie – kunnen opheffen.
  • De regering-Biden heeft verklaard dat zij vastbesloten blijft om de verschrikkelijke nucleaire deal van 2015 nieuw leven in te blazen, zelfs nadat het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) vorige maand verklaarde dat de deal dood was omdat Iran controleapparatuur en camera’s van zijn nucleaire sites had verwijderd. Zelfs nadat de Raad van Beheer van het IAEA Iran op 8 juni 2022 had veroordeeld omdat het geen geloofwaardige informatie had verstrekt over vervaardigd nucleair materiaal dat op drie niet-aangegeven locaties was gevonden.

Biden moet een einde maken aan de onderhandelingen over Iran, de maximale sancties hervatten, een geloofwaardige militaire optie instellen om Iran tegen te gaan en Israël de instrumenten verschaffen die het nodig heeft om de Iraanse dreigingen het hoofd te bieden.

Biden benoemde en verhief talrijke antisemieten en Israëlofoben tot topposities in zijn regering. Deze omvatten, onder andere:

  • Hady Amr – die schreef dat hij “geïnspireerd was door de Intifada” (de terreuroorlogen waarin Arabische terroristen ongeveer 10.000 Joden vermoordden of verminkten);
  • Reema Dodin – die zelfmoordaanslagen tegen Joden rechtvaardigde en zelfs aanmoedigde, anti-Israël bijeenkomsten organiseerde en middeleeuws aandoende bloedspreuken verspreidde, waaronder de valse bewering dat Israël Palestijnse Arabieren voedsel, water en medische behandeling onthoudt;
  • Maher Bitar – die de anti-Israël-boycotconferentie van de Palestine Solidarity Movement aan de Georgetown University organiseerde, daar leidde hij een sessie over de wijze waarop Israël kan worden gedemoniseerd;
  • Karine Jean-Pierre – die hielp bij het organiseren van de boycot door de Democratische presidentskandidaten van een belangrijke pro-Israël-conferentie;
  • Wendy Sherman – die onderhandelde over de verschrikkelijke Iran-deal, geheime concessies aan Iran prees en PLO-zelfmoordaanslagen en andere terreuraanslagen op onschuldige Israëli’s bagatelliseerde;
  • Avril Haines – die een gemene brief heeft ondertekend waarin Israël ten onrechte wordt beschuldigd van geweld, terrorisme en opruiing; en
  • Robert Malley – die een apologeet voor Hamas en Iran is.

Biden heeft ook nagelaten om de antisemitische Democratische congres “Squad” te veroordelen of er actie tegen te ondernemen. De gemene antisemitische en Israëlofobe toespraken, tweets en wetsvoorstellen van deze “Squad” wakkeren het antisemitisme in de hele Verenigde Staten aan. Verschrikkelijk genoeg, in plaats van het antisemitisme van de Squad te veroordelen, prees en promootte Biden op 18 mei 2021, terwijl Israël werd gebombardeerd door meer dan 4.300 Hamasraketten, de Jodenhater volksvertegenwoordiger Rashida Tlaib – die tegen het bestaan van Israël is.

Kort nadat Tlaib opnieuw anti-Israël boycots promootte en ten onrechte Israël een apartheidsstaat noemde, zei Biden tegen haar:

“Ik bewonder uw intellect, ik bewonder uw passie, ik bewonder uw bezorgdheid voor zo veel andere mensen. Je bent een vechter en God dankt je dat je een vechter bent.”

Biden hervatte de financiering van de Organisatie van de Verenigde Naties voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA). Hierdoor kan de door Hamas geleide organisatie doorgaan met het onderwijzen van kinderen om te streven naar moord op Joden.

Biden heeft de letter en/of de geest van de Taylor Force Act geschonden door vorig jaar de financiering van Palestijnse Arabische “projecten” (overheidstaken die anders door de Palestijnse Autoriteit zouden moeten worden bekostigd) met een half miljard dollar te hervatten. Geld is fungibel. Dollars van de Amerikaanse belastingbetaler worden via fondsen uitgekeerd aan de Palestijnse Autoriteit. Zo kunnen zij doorgaan met het uitbetalen van 400 miljoen dollar per jaar aan “pay to slay” premies die Arabische terroristen belonen voor het vermoorden van onschuldige Joden en anderen. De indirecte financiering door de regering Biden van deze afschuwelijke PA-betalingen moet stoppen.

Schandalig genoeg veroordelen Biden en zijn regering (inclusief minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en Israël-ambassadeur Thomas Nides) Joden voor het bouwen van huizen in het wettige Joodse thuisland, in Jeruzalem en Judea en Samaria, terwijl ze niets zeggen over de uitgebreide illegale Arabische bouw. (Zelfs in 1982 veroordeelde Biden toenmalig premier Menachem Begin voor het bouwen van huizen in Judea en Samaria.)

Het wordt tijd dat de regering Biden een einde maakt aan deze schaamteloze antisemitische aanvallen op het recht van Joden om in het Joodse thuisland te wonen. Helaas laat het uitstel van de E1 goedkeuringsvergadering zien dat Lapid buigt voor de regering Biden in plaats van trots op te komen voor het Joodse volk.

De regering-Biden blijft de oprichting van een Palestijnse Arabische terreurstaat op Israëls wettig land bevorderen – een ander dodelijk gevaar voor Israël. Minister Blinken benadrukte zelfs de bevordering van zo’n terreurstaat tijdens zijn felicitatietelefoontje met Lapid vorige week, nadat Lapid demissionair premier was geworden.

De regering-Biden heeft voortdurend druk uitgeoefend op Israël om de opening van een illegaal, splijtend en verspillend VS-Palestijns consulaat in Jeruzalem toe te staan, ondanks de sterke Israëlische oppositie tegen een dergelijk consulaat. Het consulaat is bedoeld om de soevereiniteit van Israël in haar eeuwige hoofdstad Jeruzalem te ondermijnen en Jeruzalem te verdelen. Opening van het consulaat zou in strijd zijn met de Jeruzalem Embassy Act van 1995, het Verdrag van Wenen inzake consulaire zaken en de Oslo-akkoorden. Toch heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Biden tijdens een persconferentie op 31 mei 2022 opnieuw bevestigd dat de regering “gecommitteerd” is aan het consulaat.

Nog maar enkele dagen geleden, op 4 juli, beweerde de regering-Biden in een verklaring die bedoeld leek om de nieuwe overgangsregering van Israël te intimideren – in strijd met het bewijsmateriaal – dat een Israëlische soldaat in mei “waarschijnlijk” Al Jazeera-journaliste Shireen Abu Akleh in Jenin had gedood.

Kortom, de regering-Biden zet Israël voortdurend onder druk en ondermijnt de rechten, de veiligheid en de soevereiniteit van Israël. Dit is niet het beleid van een “echte vriend van Israël” en bestrijder van antisemitisme. Israëls overgangsregering zou moeten eisen dat Biden zijn koers wijzigt en zijn eremedaille verdient.


Morton A. Klein is de nationale president van de Zionist Organization of America. Elizabeth A. Berney is ZOA’s directeur van speciale projecten.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox