Antisemitisch VN-panel heeft geen recht om over Israël te oordelen

Bevooroordeelde VN-onderzoekscommissie brengt nieuw rapport uit waarin Israël voorspelbaar wordt veroordeeld, terwijl de Palestijnse terreur niet één keer wordt genoemd.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Verenigde Naties
Speciale zitting van de Mensenrechtenraad over "de verslechterende mensenrechtensituatie in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem. Kantoor van de Verenigde Naties in Genève - 18 mei 2018. Foto: VN-foto / Elma Okic

De diplomatieke missie van Israël bij de VN-Mensenrechtenraad in Genève heeft donderdag hard gereageerd op de publicatie van een nieuw rapport van de permanente onderzoekscommissie van de raad naar vermeende Israëlische misdaden.

Een verklaring van de Israëlische ambassade luidt:

“Commissarissen die antisemitische opmerkingen hebben gemaakt en die proactief betrokken zijn bij anti-Israël activisme, zowel voor als na hun benoeming, hebben geen legitimiteit noch geloofwaardigheid bij het aanpakken van de onderhavige kwestie.”

De oprichting van een speciale en permanente onderzoekscommissie naar Israëlische acties is ongekend. Het geeft het signaal af, ongetwijfeld met opzet, dat Israël nog erger is dan overtreders als Iran en Noord-Korea.

Even schandalig is dat het driekoppige panel vanaf het begin tegen Israël was opgezet. Twee van de commissarissen, Navi Pillay en Miloon Kothari, zijn bekende Israël-haters die in het verleden publiekelijk antisemitische opmerkingen hebben gemaakt. Onlangs nog beweerde Kothari dat een sinistere “Joodse lobby” de sociale media controleert.

Vanaf het begin hebben Israël en sommige van zijn bondgenoten de absurditeit van de commissie en haar samenstelling opgemerkt, en geëist dat zij wordt ontbonden voordat zij onherstelbare schade toebrengt aan de reputatie en de legitimiteit van de VN.

Het nieuwe rapport van de commissie is gewoon meer van hetzelfde.

Pillay en haar trawanten beschuldigen Israël voorspelbaar van een “illegale” bezetting van wat het oude en bijbelse hart van de Joden is, en van discriminatie van Arabieren in het algemeen, een knipoog naar de belachelijke “apartheid”-troon. Ze roepen ook andere VN-lidstaten op Israëlische functionarissen te vervolgen.

Evenmin verrassend is dat het rapport het Palestijnse terrorisme tegen Israël niet één keer noemt.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox