Arabische media ontkrachten de apartheidsleugen van de Palestijnen

Saoedisch tijdschrift belicht succes van Israëlische Arabieren, zowel Moslims als Christenen, die ervoor kiezen om bij de IDF te gaan en Israël te verdedigen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Apartheid
IDF Lt. Col. G., het eerste plaatsvervangend hoofd van Israël's elite-eenheid 8200, de belangrijkste eenheid van de militaire inlichtingendienst voor het verzamelen van informatie. Foto: IDF-woordvoerderseenheid

Wie kan de leugen van de Palestijnen en hun verdedigers dat Israël “apartheid” toepast tegen Arabieren beter ontkrachten dan de mainstream Arabische media in het Midden-Oosten? Dat is wat er deze week gebeurde toen een Saoedisch maandblad een hoofdartikel plaatste over het succes van Israëlische Arabieren in het Israëlische leger (IDF).

Natuurlijk, als Israël echt een “apartheidsstaat” zou zijn, dan zouden Arabieren niet toegelaten worden in de IDF, laat staan actief gerekruteerd worden om de rangen in te nemen. Maar zoals de auteur van het artikel, de Koerdisch-Zweedse journaliste en onderzoekster Suzan Quitaz, opmerkt, worden Israëlische Arabieren actief en met succes gerekruteerd, hoewel de Israëlische wetten de militaire dienstplicht alleen voor Joodse burgers verplicht stellen.

Het artikel, gepubliceerd in het Saoedische maandblad Al-Majallah, wijst op een stijging in de afgelopen jaren van het aantal Arabische moslims en christenen die zich aanmelden om de Joodse staat te verdedigen naast hun Joodse landgenoten.

Als voorbeeld van dit fenomeen schrijft Quitaz over Ella Waweya, een gedecoreerde en hooggeplaatste vrouwelijke Arabische officier in de IDF. “Ella’s verhaal is een buitengewoon verhaal – ze werd geboren in 1989 in de Israëlische Arabische stad Qalansawe, een paar mijl van de stad Netanya,” legt het artikel uit. “Ze kwam in 2013 bij de IDF en voltooide haar opleiding als een voorbeeldige soldaat en nam deel aan vele operaties. In 2015 ontving ze de President’s Outstanding Medal,” vervolgt het rapport. “In september 2021 werd Ella bevorderd tot de rang van majoor in de Israël Defense Forces en werd ze de eerste Arabische moslimvrouw die deze rang bereikte.”

Het oorspronkelijke artikel werd vertaald door het Middle East Media Research Institute (MEMRI). Met verslaggeving door JNS.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox