LedenDe anti-Israël-houding van Pillay’s kangoeroe-rechtbank

Het is een aanfluiting dat de Verenigde Naties Israël als een schender van de mensenrechten aan de kaak stellen, terwijl dit land in feite de enige democratie in het Midden-Oosten is en de mensenrechten hoog in het vaandel draagt.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Verenigde Naties, anti-Israël
Speciale zitting van de Mensenrechtenraad over "de verslechterende mensenrechtensituatie in de bezette Palestijnse gebieden, met inbegrip van Oost-Jeruzalem". Kantoor van de Verenigde Naties in Genève - 18 mei 2018. Foto: Elma Okic / UN Photo

Enkele dagen geleden werd Israëls ambassadeur bij de Verenigde Naties Gilad Erdan verkozen tot vicevoorzitter van de Algemene Vergadering van de VN. Hij zal dus haar vergaderingen voorzitten en haar agenda helpen bepalen wanneer zij bijeenkomt voor haar volgende jaarlijkse zitting in september.

Dit was een zeldzame diplomatieke overwinning voor Israël bij de Verenigde Naties, en het meest recente voorbeeld van de krachtige tegenwerking die Israëlische diplomaten bieden tegen de onverdraagzame vijandigheid van de instelling. “Niets zal mij tegenhouden – en ik bedoel niets – om de discriminatie tegen Israël te bestrijden,” zei Erdan.

Hij zal zijn werk moeten doen. Op dezelfde dag werd op de website van de VN een rapport geplaatst van de onderzoekscommissie onder leiding van Navi Pillay naar “vermeende schendingen” van het internationaal recht in “de bezette Palestijnse gebieden, met inbegrip van Oost-Jeruzalem, en in Israël”.

Dit 18...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie