Vier politieagenten gewond bij ramaanval

De terrorist, een 26-jarige inwoner van de Arabische Israëlische stad Tira, werd doodgeschoten.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur
Vier Israëlische politieagenten raakten op 3 april 2024 gewond bij een aanval met een voertuig in de buurt van het knooppunt Kochav Yair in centraal Israël. Foto: Video screenshot, via JNS

Vier Israëlische politieagenten raakten dinsdagavond gewond bij een aanval met een voertuig in de buurt van de Kochav Yair kruising in centraal Israël. Paramedici van Magen David Adom behandelden de slachtoffers ter plaatse, van wie er één ernstig gewond raakte. Een ander raakte matig gewond en de andere twee hadden lichte verwondingen. Volgens de politie hadden agenten een tijdelijke controlepost opgezet om carjackers aan te houden.

De terrorist, geïdentificeerd als een 26-jarige inwoner van de naburige Arabisch Israëlische stad Tira, reed vervolgens naar de nabijgelegen Eliyahu Junction, die leidt naar Judea en Samaria. Daar probeerde hij veiligheidstroepen aan te vallen met een mes, die hem vervolgens neerschoten.

Op zondag raakte een officier van de Israël Defence Forces gewond bij een mesaanval op het centrale busstation van Beersheva. Paramedici van Magen David Adom behandelden het slachtoffer, een man van in de 20, met matige wonden. Hij werd in goede conditie naar het Soroka Medisch Centrum vervoerd. Volgens het leger werd de terrorist doodgeschoten door een andere Israëlische soldaat die ter plaatse was.

Op 14 maart werd de Israëlische soldaat Uri Moyal gedood door een terrorist tijdens een mesaanval bij een benzinestation in de buurt van Beit Kama in het noorden van de Negev. Het Israëlische Veiligheidsagentschap identificeerde de terrorist later als Fadi Abu Latif, 22 jaar, oorspronkelijk afkomstig uit de Gazastrook. De inwoner van Rahat woonde tot zijn 18e in de Gazastrook. In 2019 kreeg hij het Israëlische staatsburgerschap.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox