Terrorist doodt Israëlische soldaat bij steekpartij in de Negev

Uri Moyal, 51, kon de terrorist uitschakelen met zijn persoonlijke wapen.

Door | | Onderwerpen: terreur
Medisch en veiligheidspersoneel op de plaats van een terroristische mesaanval op een benzinestation bij Beit Kama in de noordelijke Negev van Israël, 14 maart 2024. Foto: United Hatzalah

Een terrorist doodde donderdag een Israëlische soldaat met een mes bij een benzinestation in de buurt van Beit Kama in de noordelijke Negev in de buurt van de bedoeïenenstad Rahat.

Medisch personeel van Magen David Adom behandelde het slachtoffer, dat later geïdentificeerd werd als Uri Moyal, ter plaatse voordat de onderofficier in ernstige toestand naar het Soroka Medisch Centrum in Beersheva werd gebracht.

Het slachtoffer, een 51-jarige ingenieur en onderhoudsonderofficier van de Israël Defence Forces Nahal Brigade trainingsbasis, bezweek later aan zijn verwondingen, zei het leger op donderdagavond.

Moyal gebruikte zijn persoonlijke wapen om de terrorist uit te schakelen, meldde het persagentschap Ynet.

“Toen we aankwamen, was er veel commotie en in de buurt van een van de winkels lag een man bewusteloos met doordringende wonden op zijn lichaam,” zei Kalman Ganzburg, hoofd paramedicus van het MDA.

“We brachten hem onmiddellijk naar een voertuig voor intensieve zorgen en vervoerden het slachtoffer naar het ziekenhuis terwijl we reanimatie uitvoerden,” voegde hij eraan toe.

Israëlische veiligheidsautoriteiten identificeerden de terrorist later als de 22-jarige Fadi Abu Latif, oorspronkelijk afkomstig uit de Gazastrook.

De moeder van Abu Latif komt uit Rahat en zijn vader komt uit Gaza, waar zijn ouders momenteel wonen.

De terrorist uit Rahat woonde tot zijn 18e in de Gazastrook. Na zijn huwelijk kreeg hij in 2019 de Israëlische nationaliteit.

Na een onderzoek op de plaats van de aanslag riep de Israëlische politiechef Kobi Shabtai de bevolking op om waakzaam te blijven en verdachte personen of voorwerpen te melden. De regionale raad van Merhavim, die het gebied bestuurt, instrueerde de civiele veiligheidstroepen om hun waakzaamheid te verhogen.

Medici en veiligheidspersoneel op de plaats van een terroristische mesaanval bij een benzinestation in de buurt van Beit Kama in de noordelijke Negev van Israël, 14 maart 2024. foto: Magen David Adom.

Op woensdag raakten twee Israëli’s gewond bij een terroristische mesaanval bij een controlepost tussen Gush Etzion en Jeruzalem.

Medewerkers van Magen David Adom behandelden een 19-jarig lid van de militaire politie van het IDF en een 25-jarige civiele veiligheidsagent ter plekke voordat beiden in goede tot matige conditie naar het ziekenhuis werden gebracht.

Volgens de politie trok een 15-jarige Palestijn die op zijn fiets naar de kruising reed een mes en stak de veiligheidstroepen neer die hem probeerden te ondervragen. IDF-troepen schoten de aanvaller dood, die later werd geïdentificeerd als Mohamed Abu Hamed uit al-Khader bij Bethlehem.

Op dinsdagavond drong een Palestijnse terrorist de gemeenschap van Givat Ronen binnen in het noorden van Samaria en probeerde een Joodse inwoner neer te steken.

Volgens berichten achtervolgde de terrorist een inwoner en slaagde erin om tot op ongeveer 70 meter van de speelplaats van de buitenpost te komen voordat hij werd verjaagd door de hond van een inwoner.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox