Tacheles met Aviel – Het lijden in Afrika heeft de verkeerde vijand

Ik zeg het open en eerlijk. De oorlog in de Gazastrook overschaduwt alle andere crises en oorlogen op deze aarde.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Gazastrook, Tacheles met Aviel
Soedanese vluchtelingen in een geïmproviseerde tent in het overgangskamp Adre aan de grens met Soedan in Adre, Tsjaad, 05 april 2024 (gepubliceerd op 07 april 2024). Sinds het begin van de oorlog in Soedan hebben meer dan 650.000 mensen hun toevlucht gezocht in Tsjaad. Terwijl de VN waarschuwt dat Soedan aan de rand staat van de ergste hongercrisis in decennia, worden er in Tsjaad gevallen van ondervoeding onder minderjarige vluchtelingen gemeld. Foto: EPA-EFE / Ricardo Garcia Vilanova

De Palestijnen zijn verreweg de populairste vluchtelingen, en dat komt niet alleen door hun lijden, maar vooral door Israël. Of het nu Israël is of de schaamteloze zionisten, de Joden belichamen waarschijnlijk het beste al het kwaad op deze aarde. In Darfur woedt al lange tijd een verschrikkelijke oorlog, maar de belangstelling voor de Soedanese oorlogsvluchtelingen is op een historisch dieptepunt. Zoals de Tagesschau zeven weken na de barbaarse aanval in het zuiden van Israël schreef: “De grootste vergeten oorlog van onze tijd. Humanitaire crisis in Soedan”. Twee islamistische groepen vechten tegen elkaar, de “Rapid Support Forces” (RSF) en het regeringsleger “Sudanese Forces” (SAF). Deze oorlog is in de vergetelheid geraakt en interesseert slechts weinigen omdat er geen geschikte vijand is: Israël. Alleen de Palestijnen hebben dit privilege en zij buiten het tot het uiterste uit.

Volgens een recent UNICEF-rapport uit de zomer van 2023 lijden sinds 2019 wereldwijd nog eens 122 miljoen mensen honger. Oorzaken zijn onder andere de coronavirus pandemie, herhaalde weersgerelateerde rampen en conflicten, waaronder de oorlog in Oekraïne. “In 2022 waren er gemiddeld 735 miljoen mensen. Afrika blijft de zwaarst getroffen regio: een op de vijf mensen op het continent wordt getroffen door honger, meer dan twee keer het wereldwijde gemiddelde.” 278 miljoen mensen in Afrika lijden chronisch honger. Dat is 20 procent van de bevolking van het continent.

Palestijnen winkelen op de markt in Rafah in het zuiden van de Gazastrook op 7 april 2024 voor het Eid al-Fitr festival aan het einde van de vastenmaand Ramadan.

Vergeleken met het lijden van mensen in Afrika, zijn de Palestijnen in de Gazastrook vele malen beter af dan de vluchtelingen in Afrika. Zelfs nu, tijdens de oorlog in Gaza, hebben de 1,5 miljoen Palestijnse vluchtelingen in het zuiden van de Gazastrook meer te eten dan de Soedanezen en andere Afrikaanse vluchtelingen. De Palestijnse propaganda steelt niet alleen alle aandacht in de wereldmedia, alsof zij al het leed op deze aarde op zich nemen, maar ook de internationale hulp die boven Gaza wordt gedropt en waarvan een deel in zee valt. Natuurlijk lijden de Palestijnen ook, maar dit is overdreven in vergelijking met andere volkeren.

Geen enkel ander volk heeft ooit particuliere hulp ontvangen van de VN, een voorrecht waar de Palestijnen misbruik van hebben gemaakt. De Organisatie van de Verenigde Naties voor Hulpverlening aan Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) werd een paar maanden na de oprichting van de staat Israël in 1949 opgericht en is gevestigd in Gaza en Amman. Waar Israël al jaren voor waarschuwde, werd volledig bewaarheid. UNRWA werkte samen met de terroristen van Hamas, waarop talrijke donoren, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Japan, Duitsland en Oostenrijk, hun financiële steun aan het controversiële programma stopzetten.

Geen enkel ander volk haalt zoveel de krantenkoppen met hun lijden als de Palestijnen. In plaats van de internationale hulp echt te gebruiken, wordt deze misbruikt om de vijand te bestrijden. Iedereen kijkt altijd naar de Palestijnen omdat zij het middelpunt zijn van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Dat is alles. Dat is hun voordeel en dat is het nadeel van de arme en lijdende volkeren in Afrika. En daarom vergeet de publieke opinie in de wereld het lijden en de hulp waar die echt nodig is.

“De grootste vergeten oorlog van onze tijd! De gevechten tussen het Soedanese leger en milities duren nu al zes maanden. Zes miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen en hebben niets meer. Nu dreigt er ook nog een hongercrisis”, schreef de Tagesschau op 24 november vorig jaar.

Een kleine twee weken later berichtte het Zwitserse NZZ op 6 december: “Een goede zeven maanden geleden brak er oorlog uit in Soedan. Westerse landen evacueerden haastig hun burgers. Inmiddels zijn er bijna 11.000 Soedanezen gedood en zijn meer dan zes miljoen mensen op de vlucht.”

The Economist op 16 november: “De wereld negeert oorlog, genocide en hongersnood in Soedan. Amerika is afgeleid, de VN is niet geïnteresseerd.”

“Bloedbaden, verdrijvingen en geen einde aan het geweld. Het geweld in Soedan neemt steeds drastischere vormen aan. Ook ontbreekt het aan formats voor onderhandelingen. Dit maakt een onmiddellijk einde van het conflict onwaarschijnlijk“, zei DW op 6 december over het lijden van de Soedanese vluchtelingen.

De Frankfurter Rundschau twee dagen voor Kerstmis: “De snelle neergang van Soedan: Nu wordt alles alleen maar erger in Soedan – tot een half miljoen mensen op de vlucht.”

Nauwelijks drie weken nadat de VN-Veiligheidsraad besloot tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in de Gazastrook en de VS geen veto uitsprak tegen deze resolutie ten gunste van Israël, riep dezelfde Veiligheidsraad op tot een nieuw staakt-het-vuren.

“De VN-Veiligheidsraad heeft een Britse resolutie aangenomen die oproept tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Soedan ter gelegenheid van het begin van de islamitische vastenmaand. De VN-Veiligheidsraad heeft de strijdende partijen in Soedan opgeroepen om de vijandelijkheden tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan te staken en hulp toe te staan aan 25 miljoen mensen die wanhopig voedsel en andere hulp nodig hebben,” meldde Euronews op 9 maart.

Decennialang hebben de Palestijnen de aandacht gestolen van andere lijdende volkeren en miljarden dollars verspild, omdat de UNRWA uiteindelijk niets heeft veranderd en verbeterd, maar integendeel terreur tegen Israël heeft aangemoedigd. Niets kan een volk helpen dat zichzelf niet wil helpen en redden – noch de UNRWA, noch de vijand Israël.

Alles draaide om het lijden van de Palestijnen. Heeft iemand van jullie ooit een pro-Afrikaanse demonstratie gezien in een grote Europese stad zoals de vervelende pro-Palestijnse demonstraties in Europa? Geen wonder dat de internationale gemeenschap zich niet bewust is van het lijden op het zwarte continent. Voor de naties is het Israëlisch-Palestijnse conflict ook vaak een middel om Israël politiek aan te vallen. Wat Israël ook doet in het conflict, er is altijd wel een goed excuus om Israël te bekritiseren omdat de Palestijnen het weer eens slecht doen. De volkeren van Afrika missen gewoon de juiste vijand – Israël en de Joden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox