PA gebruikte 280 miljoen dollar van Israël voor betaling terroristen

Ramallah betaalt maandelijkse salarissen aan terroristen en hun families als onderdeel van het “Pay for Slay”-beleid van de PA.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, Hamas
Foto: Hadas Parush/Flash90.

Bijna een miljard shekels (ongeveer 250 miljoen euro) aan jaarlijkse belastinginkomsten – door Israël namens de Palestijnse Autoriteit (PA) geïnd – worden doorgesluisd naar het “pay for slay” beleid van Ramallah, waarbij maandelijkse salarissen worden betaald aan terroristen en hun families. Dat blijkt uit juridische documenten die zondag werden vrijgegeven.

De informatie werd onthuld tijdens een hoorzitting voor de ouders van Dalia Lemkus, die bijna 10 jaar geleden werd doodgestoken door een Palestijnse terrorist bij een bushalte in de buurt van de stad Alon Shvut in Judea.

De terrorist, een lid van de Palestijnse Islamitische Jihad uit Hebron, werd in 2015 veroordeeld tot twee keer levenslang en moest ook vier miljoen shekels (1,1 miljoen US dollar) betalen als schadevergoeding aan de familieleden van de slachtoffers.

De ouders van Lemkus spanden vervolgens executiemaatregelen aan tegen het openbaar ministerie, de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en het Israëlische ministerie van Financiën en stelden vast dat de terrorist Maher al-Hashlamoun een maandelijks “salaris” van 12.000 shekels (3.000 euro) uit Ramallah ontvangt voor de moord.

Jeruzalem int elke maand 600 tot 700 miljoen shekels (166-194 miljoen euro) aan belastinggeld namens de Palestijnse Autoriteit onder de voorwaarden van de Oslo-akkoorden die in de jaren ’90 werden ondertekend met PLO-terrorist Yasser Arafat.

“Zoals duidelijk blijkt uit het materiaal dat aan de rechtbank is voorgelegd en is bewezen, betaalt de Palestijnse Autoriteit elke maand enorme bedragen aan terroristen en hun families, waarschijnlijk bijna 1 miljard NIS per jaar,” zei de Israel Enforcement and Collection Authority, die belast is met de uitvoering van rechterlijke uitspraken, op zondag.

De beslissing van de organisatie bevestigde ook dat het “Martelarenfonds” is vastgelegd in de Israëlische wet en veroordeelde terroristen of hun families een “recht” geeft op betalingen van Ramallah.

De Autoriteit voor Handhaving en Incasso beval de Palestijnse Autoriteit om de ouders van Lemkus 276.000 shekels (76.500 euro) aan “loon” te betalen voor de periode van augustus 2021 tot juni 2023, meldden lokale media.

Sinds het bloedbad dat Hamas op 7 oktober aanrichtte in Israëlische gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook, heeft de Palestijnse Autoriteit duizenden Palestijnen toegevoegd aan haar lijst van mensen die in aanmerking komen voor terreurbetalingen, volgens een Israëlisch rapport van vorige maand.

Functionarissen van de Palestijnse Autoriteit kondigden aan dat 3.550 terroristen die in Israël gevangen zitten, evenals de families van meer dan 20.000 gedode “martelaren”, betalingen zullen ontvangen, volgens de in Jeruzalem gevestigde Palestine Media Watch (PMW).

Het aantal gevangenen werd bekend gemaakt via het Telegram kanaal van de door de Palestijnse Autoriteit gefinancierde Gevangenen Club. Het aantal “martelaren”, waaronder terroristen die gedood werden tijdens aanslagen, werd op 10 januari gepubliceerd in Al-Hayat Al-Jadida, het officiële dagblad van de PA.

Van de 3.550 terroristen die een uitbetaling krijgen, zijn 661 Hamas-terroristen uit de Gazastrook. De rest zijn Palestijnen die zijn gearresteerd tijdens de bijna dagelijkse Israëlische antiterreuroperaties in Judea en Samaria.

“De toename van het aantal gedetineerden met bijna 67% zal de Palestijnse Autoriteit aanvankelijk 1.331.000 euro per maand (4.970.000 shekels) extra kosten, wat 16 miljoen euro is bovenop de 161 miljoen euro (600.000.000 shekels) die vorig jaar werd uitgegeven aan terreursalarissen,” meldde PMW.

De Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh zei zondag dat de internationale leiders die in Duitsland bijeen waren voor de 60e Veiligheidsconferentie in München, zich te veel richtten op de gruweldaden van Hamas op 7 oktober.

“Het lijden van de Palestijnen is niet begonnen op 7 oktober. De Palestijnen lijden al 75 jaar… er moet een einde komen aan het conflict. Men moet zich niet bezighouden met de cosmetica, maar met de wortels van het probleem, namelijk de Israëlische bezetting,” zei Shtayyeh.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox