Netanyahu bezoekt gewonde soldaten op Onafhankelijkheidsdag

Verschillende strijders riepen de Israëlische premier op om “door te gaan tot het einde, tot een beslissende overwinning op Hamas”.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Benjamin Netanyahu, oorlog in Israël
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bezoekt gewonde soldaten in het Sheba Medical Center in Ramat Gan, 14 mei 2024. Foto: Amos Ben-Gershom / GPO

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag gewonde soldaten van de Israël Defence Forces bezocht in het Sheba Medical Center in Ramat Gan.

“Het is een voorrecht om op Onafhankelijkheidsdag onze heldhaftige strijders te bezoeken en te horen over de geestkracht van de gewonden, die het hele Israëlische volk aansporen om te blijven vechten tot de overwinning,” zei hij.

De premier prees ook het ziekenhuispersoneel voor hun toegewijde zorg en wenste de gewonde soldaten een spoedig herstel.

Verscheidene van de strijders riepen Netanyahu op om “te blijven vechten tot het einde, tot een beslissende overwinning op Hamas”.

De premier verzekerde hen dat hij dat zou doen.

Volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de namen van 621 IDF-slachtoffers vrijgegeven voor publicatie sinds het uitbreken van de oorlog op 7 oktober 2023. Sinds het begin van de Israëlische grondoperatie in Gaza op 27 oktober zijn 273 soldaten gesneuveld.

Sinds het begin van de oorlog zijn er 3.456 soldaten gewond geraakt, waarvan 1.689 sinds 27 oktober. Op dinsdag werden 270 soldaten behandeld in ziekenhuizen, waarvan 33 voor ernstige verwondingen.

Netanyahu’s bezoek komt op een moment dat de IDF steeds dieper Rafah binnendringt, de meest zuidelijke stad van Gaza en het laatste bastion van Hamas.

De operatie in de stad begon op 6 mei en wordt in verschillende fasen uitgevoerd. In de eerste fase namen de Israëlische troepen de controle over de grensovergang Rafah met Egypte over en vielen het oostelijke deel van de stad aan nadat de burgerbevolking was geëvacueerd naar een humanitaire zone in Al-Mawasi.

Omdat de operatie in verschillende fasen plaatsvindt, kan ze worden onderbroken als er een gijzelingsakkoord met Hamas wordt bereikt.

De Verenigde Staten zijn tegen een volledige invasie van de stad vanwege zorgen over de burgerbevolking van Rafah. De Amerikaanse president Joe Biden zei vorige week tegen CNN dat hij een zending zware bommen naar Israël zou bevriezen als Jeruzalem een groot offensief in Rafah zou beginnen.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox