LedenNeem verantwoordelijkheid voor je leven, zoals Abraham dat deed

De belofte van zegen via Abraham betekent dat God ons en onze gezinnen zal zegenen als we de weg van onze Bijbelse voorvader volgen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Bijbel
Abraham, vader van het geloof. Foto: Publiek domein.

Abrahams avontuur naar het Beloofde Land is een reis van een verantwoordelijk man die de vader wordt van een familie van volkeren. Zijn nageslacht bracht de westerse wereldbeschaving voort, gebaseerd op het Joods-christelijke verhaal van Abraham en zijn kinderen Israël en hun Messias en Redder van de wereld.

Een hele prestatie voor een vader. De Bijbel biedt ons de mogelijkheid de lessen van Abrahams leven toe te passen en het soort verantwoordelijke mannen en vrouwen, moeders en vaders te worden, die net als onze vader Abraham, een zegen voor de aarde kunnen zijn.

Abrahams reis van het verlaten van zijn familie tot het betreden van het Beloofde Land kan worden gezien als onze eigen reis naar het Koninkrijk van God, of als die ideale plaats waar onze goddelijke natuur als beeld van God ten volle wordt beleefd.

Zie ook: Onze Vader Abraham

Laten we eerst de bijzondere gewoonte bekijken van Abraham die in elke nieuwe plaats ,waar hij aankwam, een altaar oprichtte.

Offeren op een altaar is zijn manier om God...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie