Meer dan 1.300 Palestijnse terreuraanslagen in Judea en Samaria sinds 7 oktober

Sterke stijging van Palestijns geweld wordt bijna volledig genegeerd door de regering Biden, die zich concentreert op de boeman van “Joods extremisme”.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, terreur, Judea en Samaria
Palestijnen demonstreren in Hebron ter ondersteuning van het Hamas-terrorisme, 8 december 2023. Foto: Wisam Haslmaoun / Flash90

Terwijl de regering Biden onevenredig veel aandacht besteedt aan geïsoleerde incidenten van Joods geweld in Judea en Samaria, hebben Palestijnse Arabieren daar in de afgelopen twee maanden meer dan 1300 terroristische aanslagen gepleegd.

Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke escalatie in Palestijnse terroristische activiteiten. En het wordt bijna volledig genegeerd door Westerse politici, die hun veroordeling van Hamas willen “compenseren” door een vijandbeeld te creëren van geïsoleerd Joods extremisme.

Gegevens vrijgegeven door Channel 14 News op maandag laten zien dat in de negen weken sinds Hamas zijn grensoverschrijdende aanval vanuit Gaza lanceerde, een ongelooflijke 1.388 aanvallen zijn uitgevoerd door Palestijnen in de betwiste gebieden, waaronder 569 gevallen van stenengooien, 287 aanvallen met explosieven, 143 aanvallen met molotovcocktails en 70 terroristische aanslagen.

Sinds 7 oktober zijn drie Israëli’s – een burger, een soldaat en een grenspolitieagent – vermoord in Judea en Samaria.

Daarnaast zijn er minstens 52 Israëli’s gewond geraakt, meldt Channel 14. Volgens het rapport raakten 16 mensen gewond door stenen die naar hen werden gegooid, 10 mensen liepen schotwonden op, acht mensen werden gewelddadig aangevallen door Palestijnen en twee raakten gewond bij een aanval waarbij een auto werd geramd.

Ten minste 15 leden van de veiligheidstroepen raakten gewond bij antiterrorisme-invallen in Judea en Samaria, terwijl één Israëliër licht gewond raakte toen hij een Palestijnse terrorist ontwapende.

In de eerste zes maanden van 2023 registreerde Rescuers Without Borders (Hatzalah Judea en Samaria) een totaal van 3.640 terroristische aanvallen in heel Israël. Palestijnse terroristen doodden in totaal 28 mensen en verwondden 362 anderen tussen 1 januari en 1 juli 2023, zei de reddingsdienst.

Volgens een recente opiniepeiling steunt 83% van de Palestijnen in Judea en Samaria de misdaden tegen de menselijkheid die de terroristen van Hamas op 7 oktober hebben begaan.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox