Palestijnen: “Extreme” steun voor Hamas, vernietiging van Israël

De regering Biden en de meeste Europese regeringen maken zich schuldig aan extreem zelfbedrog wanneer ze het hebben over de noodzaak om een “tweestatenoplossing” te bevorderen.

Door Bassam Tawil | | Onderwerpen: Palestijnen, terreur, Hamas, Gaza
Palestijnen demonstreren voor Hamas in Hebron, 3 november 2023. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Een van de redenen waarom het Palestijnse leiderschap weigert het bloedbad van Hamas van 7 oktober te veroordelen, is dat het weet dat veel Palestijnen de wreedheden van de door Iran gesteunde Palestijnse terreurgroep steunen.

In tegenstelling tot de regering Biden en veel Europeanen, zijn deze leiders, met inbegrip van de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, zich bewust van de wijdverspreide steun van hun volk voor elke groep die als doel heeft Israëliërs te vermoorden en Israël te vernietigen. Het Palestijnse leiderschap is zich er ook van bewust dat de meerderheid van de Palestijnen tegen de misleidende Westerse fantasie van een “twee staten oplossing” is.

Als in een instabiele regio als het Midden-Oosten bijvoorbeeld Islamitische Staat, Al Qaida of de Islamitische Republiek Iran een Palestijnse staat zouden overnemen, zoals Hamas in 2007 Gaza overnam, dan zouden deze terroristen, en niet Finland of Denemarken, de directe buren van Israël zijn. Geen enkel land zou dit toestaan – en zou het ook niet moeten toestaan.

Uit een opiniepeiling die op 14 november werd gepubliceerd, bleek dat 75 procent van de Palestijnen de massamoorden van Hamas steunt, waaronder verkrachtingen en onthoofdingen, terwijl slechts 13 procent ertegen is.

De peiling werd uitgevoerd door de Arab World for Research and Development (AWRAD) en omvatte 668 respondenten op de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” en in de Gazastrook.

Uit de resultaten blijkt dat 59,3 procent van de Palestijnen de acties van Hamas op 7 oktober “sterk steunt”, terwijl 15,7 procent het bloedbad “enigszins steunt”. Minder dan 13 procent van de Palestijnen was tegen het bloedbad.

Verrassend genoeg bleek uit de peiling dat de steun voor Hamas en haar “militaire operatie” zelfs hoger is op de “Westelijke Jordaanoever”, waar de Palestijnse Autoriteit van Abbas is gevestigd, dan in de Gazastrook. Verschillende terroristische groeperingen die banden hebben met Hamas en een andere Iraanse proxy, de Palestijnse Islamitische Jihad, zijn de afgelopen twee jaar opgedoken in de “West Bank” die wordt gecontroleerd door de veiligheidstroepen van Abbas.

Abbas heeft niets gedaan om de terroristen, die verantwoordelijk zijn voor talloze aanvallen op Israëliërs, onder controle te krijgen. Helaas is dit dezelfde “West Bank” waar de regering Biden en de Europese Unie een Palestijnse staat willen vestigen. Als zoveel Palestijnen in de “Westelijke Jordaanoever” Hamas en het vermoorden van Israëliërs steunen, kan men ervan uitgaan dat een nieuwe “Palestijnse staat” gecontroleerd zal worden door Hamas of een andere genocidale, antisemitische terreurgroep.

Uit de peiling bleek ook dat 68% van de Palestijnen op de “Westelijke Jordaanoever” het doden van Israëli’s “in grote mate” steunt, terwijl nog eens 14,8% zegt het “enigszins” te steunen. In totaal is 87,7% van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever voorstander van Hamas. Slechts 10,2% van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever staat negatief tegenover Hamas.

Een ander, minder verrassend resultaat van de peiling is dat 80% van de Palestijnen zowel de éénstaat- als de tweestatenoplossing afwijst en in plaats daarvan het hele gebied tussen de Jordaan en de Middellandse Zee opeist – kortom, de hele staat Israël.

De resultaten van de peiling weerleggen de bewering van de Amerikaanse president Joe Biden en minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat Hamas niet representatief is voor de meerderheid van de Palestijnen. Helaas tonen de resultaten onomstotelijk aan dat de regering Biden het anti-Israëlische sentiment onder een grote meerderheid van de Palestijnen volledig negeert.

Het feit dat een meerderheid van de Palestijnen Israël wil vervangen door een door Iran gesteunde terroristische staat, toont ook aan dat de regering Biden en de meeste Europese regeringen in extreme zelfbedrog verkeren wanneer ze het hebben over de noodzaak om een “tweestatenoplossing” te bevorderen.

Dit is niet de eerste peiling die aantoont dat een meerderheid van de Palestijnen een “tweestatenoplossing” fel verwerpt en voorstander is van een “gewapende strijd” tegen Israël. Het is ook niet de eerste peiling die aantoont dat de meeste Palestijnen Hamas en andere terroristische groeperingen verkiezen boven de PA.

Een maand voor het bloedbad van Hamas publiceerde het Palestijnse Centrum voor Beleids- en Enquêteonderzoek een opiniepeiling waaruit bleek dat 67% van het Palestijnse publiek het idee van een “tweestatenoplossing” afwees, terwijl 32% het steunde. Uit de enquête bleek dat 53% van de Palestijnen voorstander is van een gewapende strijd tegen Israël. Twintig procent was voorstander van onderhandelingen met Israël, terwijl nog eens 24 procent voorstander was van “geweldloos volksverzet”. Uit de peiling bleek ook dat Hamas-leider Ismail Haniyeh 58% van de stemmen zou krijgen, terwijl Abbas slechts 37% van de stemmen zou krijgen als er op dit moment nieuwe presidentsverkiezingen zouden worden gehouden.

De resultaten van de peilingen komen niet echt als een verrassing voor degenen die de Palestijnse zaken de afgelopen decennia op de voet hebben gevolgd. Steun voor Hamas en terrorisme tegen Israël is het directe resultaat van een decennialange campagne van ophitsing tegen Israël door Palestijnse leiders en groepen, waaronder de Palestijnse Autoriteit en Hamas.

Wanneer Abbas zijn volk vertelt dat Joden “de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem bevuilen met hun vuile voeten”, liegt hij niet alleen, maar roept hij ook op tot de moord op Joden. In feite betaalt Abbas, als onderdeel van zijn “pay-for-slay” beleid, de moordenaars van Joden of hun families een maandelijkse toelage, een werkgelegenheidsprogramma zoals Murder, Inc.

Uit een analyse van de Washington Post in 2017 bleek dat er jaarlijks ongeveer 146 miljoen euro werd betaald aan 13.000 ontvangers van “gevangenenbetalingen” (ongeveer 11.287 dollar per persoon) en ongeveer 168 miljoen euro aan 33.700 gezinnen als onderdeel van “martelaarsbetalingen” (ongeveer 4.980 dollar per gezin). De krant schat dat ongeveer 33 miljoen euro van het totale bedrag werd betaald aan gevangenen die een straf van 20 jaar uitzitten in Israëlische gevangenissen. Nog eens 9,1 miljoen dollar ging naar de families van 200 zelfmoordterroristen.

Het is vermeldenswaard dat Hamas hun bloedbad “Operatie Al-Aqsa Vloed” noemde, vermoedelijk als reactie op de vreedzame en routinematige bezoeken van Joden aan de Tempelberg in Jeruzalem, die in onderling overleg toegang krijgen tot de buitengebieden buiten de moskee. Hamas beweerde dat de naam van het bloedbad een reactie was op vermeende “Israëlische invallen in de binnenplaatsen van de gezegende Al-Aqsa moskee”. Natuurlijk waren er geen “aanvallen” van Joden. Hun enige “misdaad” was dat ze de Tempelberg bezochten in overeenstemming met alle afspraken.

“De [Israëlische] vijand ontheiligde de Al-Aqsa Moskee en durfde de gebedsplaats van de Profeet Mohammed te bezoeken,” zei Hamas aartsterrorist Mohammed Deif, een van de meesterbreinen van het bloedbad van 7 oktober. Hij richtte zich tot de Palestijnen en voegde eraan toe:

“Marcheer nu naar Palestina en laat grenzen of beperkingen jullie niet weerhouden van de eer van de jihad [heilige oorlog] en het deelnemen aan de bevrijding van de Al-Aqsa moskee.

De retoriek en acties van de Palestijnse Autoriteit laten zien dat zij samen met Hamas verantwoordelijk is voor het bloedbad van 7 oktober. De Palestijnse Autoriteit en Hamas hebben een hele generatie Palestijnen opgevoed met de verheerlijking van terrorisme en de noodzaak om Joden te vermoorden en Israël te vernietigen. Hoe kan iemand met gezond verstand spreken van een “tweestatenoplossing” als de meerderheid van de Palestijnen gelooft dat het verbranden, onthoofden en verkrachten van Joden of het bakken van een Joodse baby in een oven geen slechte zaak is?

De resultaten van de peiling bevestigen wat de meeste Arabieren en moslims al weten: De enige oplossing die de meeste Palestijnen bereid zijn te accepteren is de moord op alle Joden en de vernietiging van Israël. Het valt nog te bezien of de recente Palestijnse massamoord op Joden de regering Biden en de Europeanen bewust zal maken van dit ongemakkelijke en onaangename feit.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox