“Kan Jezus jou koosjer maken?”

Messiaanse en christelijke zendingsgroepen gebruiken steeds vaker digitale media als platform om Jezus in Israël te verspreiden.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Jezus
Een advertentie voor Jezus op het Walla nieuwsportaal.

Deze slogan van een christelijke zendingscampagne circuleert momenteel in Israëlische digitale media. De afbeelding hierboven toont de advertentie op een van Israëls grootste nieuwsportalen, Walla, boven de kop van Vladimir Poetin die de mobilisatie van 300.000 Russische reservisten voor de oorlog in Oekraïne aankondigt.

Messiaanse en christelijke zendingsorganisaties gebruiken steeds vaker digitale media als platform om het Evangelie in het land te verspreiden. De advertentie is geplaatst op een zuiver Hebreeuws-talige site, maar wie erop klikt komt op een Engelstalige pagina terecht. Jezus wordt in het Engels aan de Israëli’s voorgesteld, en op de website zijn talrijke Engelstalige boeken te koop. Inhoudelijk is het voor iedere Israëli duidelijk dat het om een christelijke missie uit de VS moet gaan, want alle contacten leiden naar Amerika.

Anti-zendingsorganisaties in het land zijn natuurlijk boos. Zij laten geen middel onbeproefd om dergelijke reclamecampagnes een halt toe te roepen. Zij zijn echter wettelijk niet in staat om dit soort reclame te verhinderen. Bovendien zit er veel geld achter. Christelijke zendingsorganisaties zijn bereid de grootste website van Israël een aanzienlijk bedrag te betalen voor dergelijke plaatsing.

Interessant is dat de naam van Jezus hier wordt genoemd boven een artikel over de gedeeltelijke mobilisatie van Poetin, en dat in de Joodse staat Israël. Velen hier denken dat een dergelijke boodschap tegenwoordig meer nodig is in het “christelijke” Europa en in Rusland. Waarom staan zulke advertenties niet op de grootste websites in Duitsland, Engeland of andere Europese landen? We zien nooit dit soort advertenties in de reguliere media in christelijke landen. Heeft iemand van jullie ooit een zendingsadvertentie gezien met de tekst “Jezus houdt van jou!” op de homepages van CNN, The Times of London, The Washington Post of zelfs Fox News? Wij horen vaak van christenen hoe belangrijk Jezus is voor de Joden. Maar Jezus is ook belangrijk voor Europa en de rest van de wereld, vooral in tijden als deze.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox