Israël is zwak en de tijd om toe te slaan is nu gekomen, kraait Hamas

De terreurleider merkt op dat de VS zich te veel richt op Rusland en China, zegt dat de IDF niet langer onoverwinnelijk is en prijst het anti-Israël progressivisme.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: politiek, Palestijnen, Hamas
Hamas troepen tijdens een militair evenement in Gaza-Stad. Foto: Atia Mohammed / Flash90

De perceptie van de werkelijkheid verschilt vaak sterk naar gelang van waar je woont en wie de media controleert die je informeren.

Bijvoorbeeld, terwijl alle indicatoren van onze lokale media suggereren dat de positie van Israël in het Midden-Oosten nog nooit zo sterk is geweest, geloven degenen die onder het bewind van Hamas leven dat de Joodse staat nog nooit zo zwak is geweest.

Dat is het soort discrepantie dat kan en zal leiden tot tragisch en vermijdbaar geweld dat uiteindelijk alleen diegenen kwetst die de realiteit niet konden of weigerden te accepteren zoals die is.

Zowat elke oorlog tussen Israël en Gaza van de afgelopen tien jaar valt in die categorie. En de terroristische opperheren van de kustenclave lijken klaar te staan om de Israëlische beer in de nabije toekomst opnieuw te porren.

Afgelopen weekend drong Hamasleider Khaled Mashaal er in openbare opmerkingen op aan dat de Palestijnen zich niet buitenspel mogen laten zetten en moeten wachten op diplomatieke ontwikkelingen om hun nationalistische doelen te bereiken.

Mashaal merkte ook op dat Amerika veel van zijn aandacht weer op Rusland en China heeft gericht, waardoor de Palestijnen en hun bondgenoten de kans krijgen om tegen Israël op te treden. Hij suggereerde ook dat de recente oorlogen in Libanon en Gaza hebben aangetoond dat de machtige Israel Defense Forces (IDF) niet onoverwinnelijk zijn, en zelfs door kleinere militante groeperingen zoals Hamas effectief kunnen worden uitgedaagd.

Het belangrijkste is dat Mashaal wees op de voortdurende opkomst van de Westerse progressieve liberale samenleving tegen Israël, zoals die tot uiting komt in bewegingen als BDS en de publieke standpunten van politici als de Amerikaanse afgevaardigden Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), Ilhan Omar en Rashida Tlaib.

Lees ook: Bennett doet ‘The Squad’ af als anti-Israël mislukkingen

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox