Bennett doet ‘The Squad’ af als anti-Israël mislukkingen

Premier Naftali Bennett vertrok zaterdag­avond naar de VS. Maar voordat hij opsteeg, deed hij ‘The Squad,’ een kleine maar luid­ruch­tige groep van progres­sieve Demo­cratische parlements­leden, publie­kelijk af als misluk­kingen in hun anti-Israël inspan­ningen.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: AOC en haar ‘Squad’ faalden, grootselijk, in hun poging om financiële steun voor Israël te blokkeren. (Foto: Jim Lo Scalzo/EPA-EFE en Yonatan Sindel/Flash90)

Vorige week oefenden het parlementslid Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) en haar mede Squad-leden met succes druk uit op de leiding van de Democratische Partij om $ 1 miljard aan extra militaire hulp aan Israël te schrappen uit een kritieke begrotingswet.

Israël heeft dat geld nodig om zijn voorraad Iron Dome onder­scheppings­raketten aan te vullen na de laatste Gaza-oorlog in mei.

Maar slechts enkele dagen na deze schijnbare over­winning voor de Squad, werd een afzonderlijk wetsvoorstel ingediend voor steun aan Israël. De Iron Dome Supplemental Appropriations Act werd probleemloos aangenomen met een meerderheid van 420 tegen 9 in een verbluffende show van steun van beide partijen voor Israël in het Huis van Afgevaardigden.

‘Er is een kleine anti-Israël groep die veel lawaai maakt, maar deze mensen hebben gefaald,’ vertelde Bennett zaterdag enkele minuten voor zijn vertrek aan verslag­gevers. ‘Op het moment van de waarheid zagen we dat de vertegen­woordigers van het Amerikaanse volk Israël overweldigend steunden, 420 tegen 9, in de stemming over het aanvullen van Iron Dome.’

Ocasio-Cortez gaf later toe dat de stemming haar in huilen deed uitbarsten, nadat ze op sociale media werd bespot voor haar schijnbare theatrale gedrag.

‘Ja, ik heb gehuild. Ik weende om het complete gebrek aan zorg voor de mensen die door deze beslissingen worden getroffen,’ schreef Ocasio-Cortez in een brief aan haar kiezers. Ze beschuldigt Israël er al lange tijd van, de Palestijnen meedogen­loos te onder­drukken. De progres­sieve afgevaardigde beschuldigde verder, dat de acties van het leiderschap van de Democratische Partij ‘kwetsbare’ elementen zoals zijzelf hadden blootgesteld aan boze bedreigingen van mainstream kiezers.

Ocasio-Cortez legde echter niet uit waarom ze op het laatste moment haar stem over het wets­voorstel over de Iron Dome veranderde van ‘nee’ naar ‘aanwezig’, waardoor ze zich in feite van stemming onthield.


­

Critici suggereerden dat de ‘aanwezig’ stem samen met het zichtbare huilen van Ocasio-Cortez in de zaal van het Huis van Afgevaardigden allemaal deel uitmaakte van een berekende inspanning om haar verwachte kandidatuur voor de Senaat te stimuleren.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.