Israël ‘Apartheid’ noemen is bloedsmaad, zegt president Herzog

“De legitimiteit van de staat Israël en de rechtvaardiging van zijn bestaan is direct gerelateerd aan zijn vermogen om zichzelf te beschermen.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Apartheid, antisemitisme
Israël-president Isaac Herzog neemt het op tegen de apartheidsleugen, die niets minder is dan antisemitisme. Foto: Kobi Gideon / GPO

Kritiek op Israël heeft lang geleden de grens naar antisemitisme overschreden. En de “apartheidsleugen” is daar misschien wel het meest prominente voorbeeld van.

“De vergelijking tussen de staat Israël en het apartheidsregime is geen legitieme kritiek – het is bloedsmaad,” benadrukte president Isaac Herzog in een videotoespraak tot de jaarlijkse conferentie van de Wereld Zionistische Organisatie in Tel Aviv.

“Het is een gevaarlijk en toenemend terrorisme, aangezien de legitimiteit van de Staat Israël en de rechtvaardiging van zijn bestaan rechtstreeks verband houdt met zijn vermogen om zichzelf te beschermen en daarom proberen zij dit vermogen te ondermijnen,” voegde hij eraan toe.

De Israëlische president wees erop dat anti-Israël bewegingen die de apartheidsleugen propageren niet streven naar een vreedzame oplossing. Zij streven naar de ondergang van Israël, naar de ondergang van de Joodse soevereiniteit in het Heilige Land.

De tweeduizend jaar oude Joodse hoop op terugkeer naar het Beloofde Land, en de staat Israël als de wonderbaarlijke vervulling van die hoop, kan niet worden genegeerd bij het uiten van kritiek, vooral van twijfelachtige kritiek, op de Joodse staat. Het is niet alleen een politieke entiteit die het doelwit is, maar een heel volk. En historisch gezien het meest vervolgde volk op aarde.

Voor meer belangrijke artikelen over dit onderwerp, zie:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox