LedenMeer dan 300 fouten gevonden in rapport van Human Rights Watch over ‘apartheid in Israël’

De belangrijkste fouten in het HRW-rapport zijn onder meer onjuiste beweringen dat Arabieren in Israël worden opgesloten.

Door Steve Postal | | Onderwerpen: anti-Israël
Zicht op Israëls grootste Arabische stad, Umm al-Fahm. Foto: Wikicommons

NGO Monitor heeft een vernietigende analyse gepubliceerd van een rapport van Human Rights Watch (HRW) van april 2021, waarin Israël wordt beschuldigd van het plegen van “apartheid”. NGO Monitor analyseerde het 217 bladzijden tellende rapport met zijn 867 voetnoten.

HRW heeft bijna geen gedegen onderzoek gedaan, ontdekte NGO Monitor. In plaats daarvan citeerde HRW zichzelf ongeveer 175 keer, oftewel in 20% van de voetnoten van het document. HRW noemde ook B’Tselem ongeveer 70 keer, en Peace Now, Adalah, Gisha, HaMoked en Ir Amim 20-40 keer, allemaal politiek georiënteerde NGO’s die actief zijn in de anti-Israël apartheidscampagne,” aldus NGO Monitor.

In totaal vond NGO Monitor 303 missers in het HRW-rapport: 105 fouten, 136 onjuiste voorstellingen van zaken, 37 onvolledigheden en 25 gevallen van dubbele maatstaven.

Een van de grootste tekortkomingen van het rapport is de valse bewering dat de Arabieren in Israël worden opgesloten met “dichtheidsproblemen”. Salo Aizenberg, een onafhankelijk onderzoeker en auteur van het NGO Monitor rapport, vertelde JNS dat dit een “ontstellende onwaarheid” is, gezien het feit dat de grootste 16 Arabische steden een dichtheid hebben van ongeveer 2.550 mensen per vierkante mijl,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie