Heldhaftige hinderlaag: bedoeïenensoldaten van IDF nemen het op tegen Hamas

Een van de meest ongelooflijke verhalen van onbaatzuchtige moed op Shabbatochtend, 7 oktober 2023.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Bedoeïenen, Hamas
Symbolisch beeld. Bedoeïenensoldaten van de woestijnverkenningseenheid van de IDF. Foto: IDF

We blijven je enkele van de verbazingwekkende verhalen van heldenmoed brengen op die vreselijke Shabbatochtend, 7 oktober 2023, toen Hamas Israël binnenviel en de mensen daar bruut aanviel.

Dit verhaal gaat over de heldhaftige moed van twee Arabische bedoeïenensoldaten die lid zijn van de woestijnverkenningseenheid van de IDF.

Ze waren op de Re’im basis, waar het hoofdkwartier van de Gaza Divisie is, toen de aanval begon. De Re’im basis was het doelwit van Hamas en de verdedigers werden korte tijd overrompeld. De basis ligt ook niet ver van waar het Nova muziekfestival werd aangevallen en meer dan 260 jonge Israëliërs werden afgeslacht.

Tijdens de verrassingsaanval deden deze twee bedoeïenentroepen er alles aan om hun Joodse en Arabische kameraden te beschermen. En dat deden ze met indrukwekkende efficiëntie.

De jongste van de twee soldaten trok het bovenste deel van zijn IDF-uniform uit, zodat hij meer leek op de Hamas-aanvallers, die ook militair gekleed waren (maar niet in IDF-uniformen). Toen begon hij in het Arabisch naar de Hamas-aanvallers te schreeuwen: “Kom… hier…”.

Hij won hun vertrouwen net genoeg om een aantal Hamas-terroristen uit hun schuilplaats te lokken, zodat ze naar zijn positie toe zouden komen.

Op dat moment begon zijn commandant, luitenant-kolonel M., de onbeschermde terroristen van dichtbij neer te schieten.

De twee bedoeïenen slaagden erin om veel Hamas-aanvallers te doden en speelden ongetwijfeld een belangrijke rol in de inspanningen van de IDF om de controle over de basis terug te krijgen. Belangrijker is echter dat ze veel Israëlische levens hebben gered.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox