Een bijzondere IDF-eenheid

Eén IDF-eenheid is uniek thuis aan de noordelijke grens en 24/7 in paraatheid, het hele jaar door.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: IDF, Hezbollah
Onder de lagen van de IDF-verdediging tegen de Hezbollah-dreiging uit Libanon is één eenheid uniek gemotiveerd om het thuisland te beschermen. Foto: Ayal Margolin / Flash90

De afgelopen dagen heeft Hezbollah, de terroristische organisatie die opereert vanuit Libanon, ernstige bedreigingen geuit tegen Israël.

Samengevat:

Ze willen Israël vernietigen, te beginnen met een invasie in de regio Boven-Galilea.

Zij zijn van plan dit te doen door kleine commando-eenheden te voet of per motorfiets te sturen om Israëlische dorpen bij de Libanese grens in te nemen, met als doel Israëlische burgers te gijzelen, terwijl zij bommen laten vallen op de steden in het noorden van Israël.

Israël luistert zorgvuldig naar deze bedreigingen en heeft een gelaagde strategie ontwikkeld om zich te verdedigen. Een onderdeel van de strategie is de “Devorah”-reserve-eenheid van de IDF.

De eenheid bestaat uit reservegevechtssoldaten – burgers die in de regio Boven-Galilea wonen en het gebied op hun duimpje kennen en zich vrijwillig voor deze reserve-eenheid hebben aangemeld. De speciale eenheid staat 24/7, 365 dagen per jaar paraat om zich te verdedigen tegen elke vijandige aanval in het gebied – door binnen 30 minuten na oproep te reageren.

Deze strijders zijn in elk dorp in subeenheden geformeerd, met hun gevechtsuitrusting en wapens klaar om op elk moment te vertrekken.

Een ander verbijsterend feit is dat de meeste van deze mannen, die voortdurend oproepbaar zijn, gezinnen hebben en bedrijven runnen. Zij zijn bijzonder gemotiveerd om hun land te beschermen en tegelijkertijd hun eigen huis en gezin te beschermen.

De eenheid is genoemd naar een vrouwelijke strijder die in 1920 sneuvelde bij de verdediging van de Joodse nederzettingen in Galilea. Haar naam was Deborah (Devorah) Drechler. Devorah betekent: bij.

Israel Today is afhankelijk van de steun van lezers zoals u.
Doneer nu aan het werk van Israel Today!

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox