Burgemeester van Hebron stuit op kritiek met campagne voor het doden van honden

Beelden van gemartelde en gedode zwerfhonden leiden tot honderden boze reacties online.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Palestijnen
De burgemeester van Hebron bood 20 sjekel aan inwoners die een zwerfhond doodden. Foto: Twitter

Tayseer Abu Sneineh, burgemeester van het door de Palestijnse Autoriteit geregeerde Hebron, kondigde vorige week een premie van 20 sjekel (5,50 dollar) aan voor elke gedode of bij de gemeente afgeleverde zwerfhond. Beelden van honden die vervolgens werden gemarteld en gedood leidden tot verontwaardiging op de sociale media.

Abu Sneineh stelde de premie voor tijdens een lokale radio-uitzending als oplossing voor het probleem van de overbevolking van honden in de stad, aldus Israëlische media. Het initiatief leidde echter tot kritiek nadat beelden van lokale bewoners die gehoor gaven aan de oproep van de burgemeester online kwamen.

“Walgelijk,” “Kwaad,” en “BEESTEN & ik bedoel niet de arme hond,” waren enkele van de reacties.

Ook de Dieren- en Milieuvereniging in Bethlehem veroordeelde de campagne op sociale media.

“Deze bloedige campagne resulteerde in het doden van vele honden, [door] schieten, ophangen, mishandelen, overrijden met auto’s. Wat vandaag gebeurd is, gaat de menselijkheid en de ethiek te boven. Geen enkele religie zou dergelijke barbaarse acties jegens onschuldige dieren accepteren.”

De burgemeester van Hebron kwam er later op Facebook op terug en zei dat hij niet serieus was geweest en alleen “stilstaand water wilde roeren” om “een oplossing te vinden voor het verontrustende fenomeen van zwerfhonden” in Hebron, aldus de berichten.

Abu Sneineh is een veroordeelde terrorist, die met drie anderen gevangen zat voor zijn rol in een aanslag in 1980 die het leven kostte aan zes yeshiva-studenten, waarvan twee Amerikaanse burgers en één Canadese. Een van de Amerikaanse burgers was een gedecoreerde Vietnam-veteraan. Zestien anderen raakten gewond bij de aanval.

Hij werd in 2017 verkozen tot burgemeester van Hebron.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox