LedenBeloning voor terreur?

Pro-Israël christenen zijn woedend over de eis tot erkenning van de Palestijnse staat.

Door Charles Gardner | | Onderwerpen: Palestijnen, terreur
Een Palestijnse staat betekent het einde van Israël. Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90

Pro-Israëlische christelijke leiders hebben verontwaardigd gereageerd op het nieuws dat de Australische regering naar verluidt op het punt staat om terreur in het Midden-Oosten te belonen door een Palestijnse staat te erkennen.

“Willen we Israël en het Joodse volk nu de rug toekeren en hen een soevereine staat opleggen die uiteindelijk kan leiden tot hun vernietiging, zo niet hun vernietiging?” vroegen de christelijke leiders.

Als vertegenwoordiger van de Southern Cross Alliance for Israel schreef voorzitter John Lockwood in een brief, ondertekend door Wimbledon tennislegende Margaret Court: “Hoe kan dit vrede brengen als elke keer dat Israël ermee instemde om meer land op te geven, het terrorisme en de haat tegen het Joodse volk is toegenomen?”.

Hij herinnerde zijn regering eraan hoe Australische soldaten de weg hadden gebaand voor het Joodse herstel met hun overwinning in de Slag om Beersheba in 1917: “Israël is een licht voor de naties en heeft andere landen op zoveel gebieden geholpen – wetenschap, landbouw, geneeskunde, psychologie, informatietechnologie, filosofie enzovoort – en toch behandelen we hen alsof ze geen waarde hebben, ook al heeft Australië geprofiteerd van hun expertise.”

En toch, bekritiseerde hij, “zal Australië hen vertellen dat ze meer land moeten opgeven, wat waarschijnlijk hun ondergang zal betekenen? Is dit de manier waarop we onze goede vrienden behandelen?”

Ondertussen, in een reactie op een open brief van 100 christelijke leiders die oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en een einde aan alle militaire hulp aan Israël, wezen de Australische, Nieuw-Zeelandse en Indiase afdelingen van Church Ministries Among the Jews (CMJ) erop dat het inwilligen van dergelijke eisen bijna zeker het einde van de Joodse staat zou betekenen.

De evangelische leiders van de 19e en 20e eeuw – waaronder William Wilberforce, Charles Simeon en Lord Shaftesbury – “draaien zich zeker om in hun graf”, zegt CMJ.

Want de Balfour Declaration, die opriep tot het herstel van het Joodse thuisland, is in de eerste plaats te danken aan hun pleitbezorging. Deze mannen zagen dit als een voorwaarde voor de terugkeer van de Heer. Maar God zal oordelen over de volken die zijn land verdelen (Joël 3:2).

Wat betreft de zogenaamde “twee-staten-oplossing” die de voorkeur heeft van Westerse naties, zijn er al verschillende van dergelijke land-voor-vrede aanbiedingen gedaan – zonder dat dit vrede bracht.

Al in 1921 werd Transjordanië (later Jordanië) gecreëerd op land dat oorspronkelijk voor Israël bedoeld was, gevolgd door het VN-verdelingsplan van 1947, dat volledig werd afgewezen door de Arabieren.

Meer recentelijk, in 2005, gaf Israël toe aan de internationale druk en trok zich terug uit de Gazastrook, waardoor Hamas de enclave in 2007 kon overnemen. Sindsdien vuurt Hamas raketten af op zijn Joodse buren.

Dit is een punt dat zelden aan bod komt in de media, die geobsedeerd zijn door het beschuldigen van Israël van een disproportionele reactie op aanvallen en te veel vertrouwen op desinformatie die verspreid wordt door een terroristische organisatie.

Israël, aan de andere kant, doet er alles aan om het leven te behouden, in schril contrast met de cultuur van de dood van fanatieke islamisten die streven naar de uitroeiing van Joden in een tweede Holocaust.

In een brief, ondertekend door Martin Weatherston en Keven McIldowie, roept CMJ medechristenen op om “hun geschiedenis bij te spijkeren”.

Een “tweestatenoplossing” is “volledig onrealistisch”, stellen ze. En christenen in het bijzonder zouden zich moeten laten leiden door Gods verbondsbelofte van het land voor zijn uitverkoren volk.

Een debat over dit onderwerp is gepland voor 14 mei, de 76e verjaardag van de moderne Joodse staat, in het Australische federale parlement.

Charles Gardner is de auteur van de volgende boeken: “Israel the Chosen”, verkrijgbaar bij Amazon; “Peace in Jerusalem”, verkrijgbaar bij olivepresspublisher.com en “A Nation Reborn”, verkrijgbaar bij Christian Publications International.