Zullen Duitsland en Amerika eindelijk wakker worden?

Het Westen blijft de Palestijnse Autoriteit financieren met honderden miljoenen dollars, ook al ontkent zij de Holocaust en steunt zij terreur.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Palestijnen
De Amerikaanse president Joe Biden met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas in 2016. Het lijkt erop dat geen enkele hoeveelheid Palestijnse animositeit Amerika kan dwingen om te stoppen met het overmaken van geld naar Ramallah. (Foto: Flash90)

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas wekte deze week verontwaardiging toen hij beweerde dat Israël herhaaldelijk “holocausts” tegen Palestijnse Arabieren had begaan.

Na de wereldwijde verontwaardiging verduidelijkte Abbas dat hij de nazi-Holocaust tegen de Joden niet ontkende (hoewel hij dat in het verleden wel heeft gedaan), maar hij weigerde zich te verontschuldigen en herhaalde in plaats daarvan zijn bewering dat Israël routinematig zijn volk afslacht.

Het echt opmerkelijke in deze zaak was niet het commentaar van Abbas. Het was de internationale reactie.

Want Abbas zegt dit en nog veel erger, al tientallen jaren.

Pas nu hij het op Duitse bodem in het Engels heeft gezegd (althans het “holocaust”-gedeelte), neemt iedereen er kennis van.

De waarheid is dat deze “beschamende” opmerking en “schandalige leugen”, zoals de Israëlische premier Yair Lapid het noemde, de fundamentele ideologie van de Palestijnse Autoriteit (lees: PLO) weerspiegelt, en dat altijd al heeft gedaan.

De Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas, en in het bijzonder zijn eigen Fatah-partij binnen de Autoriteit, hebben een lange geschiedenis van het vergelijken van Israël met de nazi’s, zoals gedocumenteerd door Palestinian Media Watch.

Dat Abbas “Israëli’s vergelijkt met nazi’s en het Israëlische beleid met de Holocaust is een fundamenteel kenmerk van de PA/Fatah ideologie,” aldus PMW in zijn laatste rapport. “Dit was geen verspreking.”

Misschien zal het Westen, nu deze oude vertrouwde standpunten zo grotesk zijn verspreid vanuit het bureau van de Bondskanselier in het hart van Berlijn, eindelijk wakker worden en beseffen wat het werkelijke obstakel voor vrede in het Midden-Oosten is.

Misschien zullen Duitsland en de VS nu tot bezinning komen en stoppen met het pompen van honderden miljoenen dollars per jaar in een holocaust-ontkennende, terreur-ondersteunende entiteit die noch de wens noch het vermogen heeft om een functionerende onafhankelijke staat op te bouwen en te besturen, en zeker niet één die in vrede zal leven met buurland Israël.

Dit zijn de bedragen waarmee de westerse naties (uw naties) momenteel jaarlijks het regime van Abbas steunen:

  • Verenigde Staten – 500 miljoen dollar
  • Duitsland – 199 miljoen dollar
  • Noorwegen – 95 miljoen dollar
  • Zwitserland – 43 miljoen dollar
  • Groot-Brittannië – 26 miljoen dollar

Geen van deze landen zou er ooit van dromen een Al Qaeda beweging te financieren om een onafhankelijke staat op te richten. Misschien beseffen zij nu dat het financieren van de Palestijnse Autoriteit (die eigenlijk niet meer is dan een nieuw laagje verf voor de oude PLO, de belangrijkste wereldwijde terroristische organisatie van de jaren ’60, ’70 en ’80) niet veel anders is.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox