LedenWat willen de Palestijnen?

In het Westen wordt aangenomen dat de Palestijnen streven naar een toekomst van welvaart, vrijheid en vrede omdat ze dat ook voor zichzelf willen. Maar dat is niet het geval.

Door Caroline Glick | | Onderwerpen: Palestijnen
Palestijnen in Hebron protesteren ter ondersteuning van de mensen in Gaza terwijl het conflict tussen Israël en Hamas voortduurt. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Al meer dan een generatie lang houden Israëlisch links en westerse leiders vol dat de Palestijnen vrede willen. Ze willen hun eigen staat. Ze willen dat Israël Gaza, Judea, Samaria en Jeruzalem verlaat. En als ze deze dingen krijgen, zullen ze in vrede met Israël leven.

Opeenvolgende Amerikaanse regeringen hebben hun steun aan Israël afhankelijk gemaakt van hun beoordeling van de bereidheid van de Israëlische regering om territoriale concessies te doen aan de Palestijnen. Degenen die bereid waren Judea, Samaria, de Gazastrook (die Israël in 2005 opgaf) en Jeruzalem af te staan aan de Palestijnse Autoriteit werden gesteund. Degenen die geen land wilden afstaan aan de Palestijnse Autoriteit werden verstoten, veroordeeld en ondermijnd.

In de loop der jaren hebben vooraanstaande Israëlische politici, militaire functionarissen, academici en journalisten uitgebreide rapporten geschreven over de steun van de Palestijnse Autoriteit aan en haar betrokkenheid bij terrorisme. Ze hebben encyclopediedikke dossiers, documentaires en inlichtingenrapporten geproduceerd die onthullen hoe hun onderwijssysteem kinderen vanaf hun geboorte indoctrineert om de zaak van Israëls vernietiging te omarmen en de hele Palestijnse...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie