“Voor mij als christen is Israël altijd iets bijzonders geweest”

Voormalig vicepresident Mike Pence wil als Amerikaan Israël zegenen zodat de VS op hun beurt gezegend kunnen worden.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Verenigde Staten
De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence bidt bij de Klaagmuur tijdens een bezoek aan Jeruzalem begin 2018. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence herhaalde dinsdag dat zijn liefde en steun voor Israël als bijbelgetrouw christen geen verrassing mag zijn.

“Als christen heeft Israël altijd een speciale plaats in mijn hart gehad,” zei Pence op het gala van de Iraans-Amerikaanse Joodse Federatie van New York in Manhattan.

“Ik geloof echt dat het bestaan van Israël op vele manieren bewijst dat de beloften van God waar zijn,” voegde hij eraan toe.

Gevraagd door organisatoren of hij en medechristenen Mike Pompeo en Nikki Haley zich kandidaat zouden stellen voor het Witte Huis in 2024, antwoordde Pence: “Waar de Heer onze kleine familie ook heen leidt in de komende dagen, we zullen achter het volk van Israël staan.”

Pence’s onwrikbare steun voor Israël is tweeledig.

Hij is ervan overtuigd dat de Schrift vraagt dat christenen het Joodse volk bijstaan, en als Amerikaan vertrouwt hij op Gods Woord als het zegt dat de VS gezegend zullen worden als zij Israël zegenen.

“Wij staan achter Israël omdat hun zaak onze zaak is,” zei Pence. “Hun waarden zijn onze waarden. Hun strijd is onze strijd. We staan achter Israël omdat we geloven in goed boven kwaad, goed boven kwaad. Wij staan achter Israël omdat wij, net als miljoenen Amerikanen van alle generaties, vasthouden aan de eeuwenoude belofte dat zij die Israël zegenen, gezegend zullen worden.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox