LedenUpdate: zijn Rusland en China de nieuwe Gog en Magog?

Nieuwe ontwikkelingen versterken het gevoel dat we getuige zijn van de door onze profeten voorspelde herschikking van mondiale krachten.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: China, Rusland, eindtijd
De Israëlische president Isaac Herzog en zijn vrouw Michal, vlak voor vertrek naar Turkije. Foto: Yossi Zeliger / Flash90

Vorige week nog vroeg ik mij af of de groeiende alliantie tussen Rusland en China een nieuwe “as van het kwaad” vormt in het Noorden en tekenen zijn van een nieuw Gog en Magog-scenario. Sindsdien heeft een aantal gebeurtenissen alleen maar bijgedragen aan wat lijkt op de komst van een Nieuwe Wereldorde in het Noorden, die zich afstemt op het Oosten.

De nieuwe sheriffs

Toen China’s minister van Buitenlandse Zaken Wang Yil vorige week Rusland de “belangrijkste strategische partner” van zijn land noemde en “een van de meest cruciale bilaterale relaties in de wereld”, begreep hij dat dit het moment is waar China en Rusland op hebben gewacht. Met betrekking tot de Russische invasie in Oekraïne zei Wang Yi destijds: “Hoe gevaarlijk het internationale landschap ook is, wij zullen onze strategische focus behouden en de ontwikkeling van een alomvattend partnerschap tussen China en Rusland in het nieuwe tijdperk bevorderen.”

De implicaties zijn duidelijk. Rusland en China willen hun wil opleggen aan de hele regio. Wat is...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie