De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi beschreef Rusland maandag als de “belangrijkste strategische partner” van zijn land. Peking blijft weigeren de invasie van Oekraïne te veroordelen, ondanks de toenemende druk van de VS en de Europese Unie. Het wil zijn invloed aanwenden om Moskou in toom te houden.
De Chinese minister van Buitenlandse Zaken zei dat de betrekkingen met Moskou tot de “belangrijkste bilaterale betrekkingen in de wereld” behoren.
Onheilspellende woorden voor hen die de verontrustende “as van het kwaad” zien die zich nu ten noorden van Israël vormt. Hoewel er overal tekenen zijn van deze verontrustende ontwikkeling, schijnen slechts weinigen de urgentie te beseffen waarmee een nieuw mogelijk Gog en Magog scenario voor onze ogen opdoemt.
Onwrikbare vriendschap
China weigert resoluut zich aan te sluiten bij de VS, Europa en andere landen in de wereld die Rusland sancties hebben opgelegd na zijn invasie in Oekraïne. “Hoe gevaarlijk de internationale situatie ook is, wij zullen onze strategische focus handhaven en de ontwikkeling van een alomvattend partnerschap tussen China en Rusland in het nieuwe tijdperk bevorderen,” vertelde Wang op een persconferentie in de marge van de jaarlijkse zitting van China’s plechtige parlement, een duidelijke aanwijzing voor een nieuwe wereldorde.
“De vriendschap tussen de twee volkeren is onwrikbaar,” voegde hij eraan toe.
Voorafgaand aan de Russische invasie hadden president Vladimir Poetin en de Chinese leider Xi Jinping elkaar op 4 februari ontmoet en een gezamenlijke verklaring afgelegd waarin zij hun “sterke wederzijdse steun voor de bescherming van hun belangrijkste belangen” bevestigden.
Chinese, door de staat gecontroleerde media kregen de instructie om alleen pro-Russische inhoud te plaatsen en anti-Russische of pro-Westerse standpunten te censureren, volgens een kopie van de instructies die verschenen op de sociale media-account van de krant Beijing News. Volgens de Associated Press, werd de post later verwijderd.
Verzet tegen Westen
Tijdens de ontmoeting tussen de twee nieuwe grootmachten herhaalde Rusland onomwonden zijn steun aan de bewering van China dat Taiwan een “onvervreemdbaar deel van China” is en is het tegen elke vorm van onafhankelijkheid voor Taiwan. China steunde op zijn beurt Rusland in zijn verzet tegen de verdere uitbreiding van de NAVO.
China wist natuurlijk al lang voor de invasie wat Rusland van plan was, aangezien ‘s werelds twee grootste communistische landen al tientallen jaren plannen maken voor een alliantie tegen de nu verzwakte en belegerde VS en Europa om de nieuwe supermacht van de vrije wereld te worden. Het lijkt nu duidelijk dat er opnieuw een Gog en Magog scenario broeit aan Israëls noordelijke grens, met Iran dat nauw verbonden is met Rusland en China en snel kernwapens ontwikkelt.
China en Rusland voeren al vele jaren hun verzet tegen het liberale westerse buitenlandbeleid op, en zij hebben het juiste moment gekozen om duidelijk te maken dat een nieuwe wereldorde reeds in de maak is. Hun enorme legers hebben reeds gezamenlijke oefeningen gehouden om een dominante militaire alliantie te creëren.
Israël en het Midden-Oosten
Rusland heeft altijd tussen Oost en West gestaan en heeft zijn unieke geschiedenis, taal, cultuur en godsdienst (pre-Vlaafs orthodox christendom) ontwikkeld. China daarentegen ligt in het Oosten en heeft ook een oude en unieke cultuur, talen en godsdiensten. En natuurlijk ligt Israël in het midden van wat wij het Midden-Oosten noemen.
De Sino-Russische grens langs het Aziatische deel van Rusland is met 4209 km de op vijf na langste internationale grens ter wereld. De nieuwe alliantie van deze twee reeds lang bestaande wereldmachten heeft angstaanjagende gevolgen voor Israël en het Midden-Oosten.
Deze twee rijken vormen nu een alliantie en staan op het punt de nieuwe supermacht te worden.
De Arabische naties in het gehele Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben zich reeds van oudsher geallieerd met Rusland. Veel Arabieren in de regio, waaronder leden van de Israëlische regering, zijn enthousiaste en uitgesproken communisten. De meeste Arabische landen in het Midden-Oosten zijn in hun strijd tegen Israël zwaar bewapend met Russische tanks, gevechtsvliegtuigen, machinegeweren en hoogtechnologisch materieel.
Strijd
Landen als Saoedi-Arabië en sommige van de Perzische Golfstaten mogen dan een alliantie met de VS hebben gesloten om massale wapendeals te sluiten, maar de vrees voor Rusland in het noorden heeft hen gesust. De Abraham Akkoorden hebben geholpen om de VS en Israël tot op zekere hoogte te kalmeren, maar de nieuwe alliantie van supermachten die nu over het Midden-Oosten opdoemt, voorspelt niet veel goeds voor de kleine Joodse natie.
En voor Israël zijn de VS, ooit een bolwerk tegen de dreigingen uit het Noorden, nu meer een verre bondgenoot, geografisch niet dicht genoeg om veel te kunnen doen tegen de Russische beer en de Chinese draak die in het Noorden woeden, en politiek en militair niet voorbereid op een serieuze strijd om wat dan ook.
Omringd door 350 miljoen moslims in het Midden-Oosten, is Israël opnieuw alleen op God aangewezen en moet het zich voorbereiden op de strijd van zijn leven.