Twee Shin Bet-agenten gewond bij schietpartij in Gush Etzion

Een van de agenten slaagde erin de aanvaller neer te schieten.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur
Paramedici en veiligheidspersoneel op de plaats van de schietpartij in het natuurreservaat Oz veGaon in Judea, 19 maart 2024. Foto: Chaim Goldberg / Flash90

Volgens de Israel Defence Forces zijn dinsdag twee Israëlische veiligheidsagenten gewond geraakt bij een schietpartij in de buurt van het natuurreservaat Oz veGaon tussen de knooppunten Gush Etzion en Migdal Oz in Judea.

De slachtoffers, beiden agenten van de Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet), raakten respectievelijk licht en ernstig gewond. Volgens de IDF werden ze voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Een van de agenten beantwoordde het vuur en doodde de aanvaller. De aanvaller werd geïdentificeerd als Ziad al-Hamran, 30, uit Jenin in Noord-Samaria.

Het hoofd van de regionale raad van Gush Etzion, Yaron Rosenthal, zei dat Israël zich midden in een “campagne van de Zionistische beweging tegen de Arabische vijand bevindt die in alle delen van het land wordt gevoerd”.

“We zijn al bijna een eeuw in Gush Etzion, in de frontlinie van de staat Israël. Onze aanwezigheid op deze ‘goede berg’ zal zich blijven uitbreiden. Dit is ons ware antwoord op moorddadig terrorisme,” zei hij, en hij wenste “een volledig herstel voor degenen die gewond raakten bij de aanval”.

De Palestijnse terreurcampagne tegen Israël is blijven escaleren in de vijf maanden sinds Hamas op 7 oktober zijn moorddadige rooftocht lanceerde in de noordwestelijke Negev.

Op zaterdag schoten Israëlische troepen een imam uit Hebron neer nadat hij het vuur had geopend met een automatisch geweer op de Joodse wijk van de stad. Er werden geen Israëlische slachtoffers gemeld.

Mahmoud Nofal werd gefilmd terwijl hij vanaf een begraafplaats in de wijk Abu Sanina in de richting van de Joodse wijk schoot.

Op donderdag doodde een terrorist de Israëlische soldaat Uri Moyal bij een benzinestation in Beit Kama in de noordelijke Negev.

De 22-jarige terrorist Fadi Abu Latif werd geboren in de Gazastrook en woonde daar tot hij 18 jaar oud was. Na zijn huwelijk kreeg hij in 2019 de Israëlische nationaliteit en woonde hij in de bedoeïenenstad Rahat in de Negev.

Ook vorige week infiltreerde een Palestijnse terrorist in de berggemeenschap Givat Ronen in de buurt van Nablus in Centraal-Samaria en probeerde een Joodse inwoner neer te steken.

Volgens berichten achtervolgde de terrorist een inwoner en slaagde erin om binnen 70 meter van de speeltuin van de buitenpost te komen, voordat hij werd verjaagd door de hond van een inwoner.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox