Tacheles met Aviel – het voelt goed om gewaardeerd te worden door vijanden

Ik spreek mijn mening open en bloot uit. Degenen die mij kennen weten dat. Ik kom tot de kern van de zaak in gewone taal en zonder omwegen.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Palestijnen, Turkije, Syrië, Tacheles met Aviel
Israëlische soldaten en reddingswerkers op de plaats van de dodelijke aardbeving in Kahramanmaras, Turkije. Foto: Erik Marmor/Flash90

“Dit is de reden waarom ik zoveel van Israël hou. Zij waren de eersten die hulp stuurden naar Turkije, ondanks alle haat die Israël ontvangt van moslims over de hele wereld. In hun ogen is het leven alles. Daarvoor respecteer ik Israël tien keer meer,” schreef Irfan Ahmed op Israëls officiële Twitter @Israël. Hij prees, net als vele moslims uit Turkije en de Arabische wereld, Israël voor de reddingsoperatie in het rampgebied in Turkije. Homa, uit Pakistan, schreef op de Facebook-pagina van Israël: “De Joodse staat Israël is gekomen om een islamitische staat, Turkije, te helpen.” Natebibi Actueel: “Mij werd verzekerd dat Israël een apartheidsstaat is. Waarom zou zo’n staat anderen zo helpen?” Zayn Malik: “Heel erg bedankt Israël. We houden van jullie en danken jullie voor jullie inspanningen. Dank u dat u bij ons bent in deze dagen van nood”. Dit zijn slechts enkele van de vele groeten aan Israël.

Mij is betrouwbaar verteld dat Israël een apartheidsstaat is. Waarom zou zo’n staat zo nuttig zijn voor anderen? https://t.co/B5CQknZ9bc

– Natebibi Actual (@NateDog_LA) 7 februari 2023

Vanuit de hele wereld zijn mensen naar de sociale media gegaan om Israël te bedanken voor hun snelle en effectieve levensreddende operatie in Turkije. Wanneer deze lof van moslims komt, is hij nog belangrijker voor Israël. Moslims zien Israël in het licht van de Bijbel en liefde voor de naaste, meer nog, liefde voor de vijand. Als je de tweets en berichten leest, zijn mensen, zowel moslims, hindoes, christenen als boeddhisten, verbaasd over Israëls voorbeeld.

Hoewel de Turkse leider Erdogan het Israël tijdens zijn ambtstermijn moeilijk maakte en vooral het radicale Hamas-regime in Gaza steunde, waren de Israëli’s de eersten in Turkije. In tijden van nood zet Israël alles opzij en helpt. Jeruzalem heeft ook hulp aangeboden aan Syrië. Als het mogelijk was reddingsteams naar Syrië te sturen, zou Israël dat zeker doen. In plaats daarvan helpt Israël met hulpgoederen aan Syrische mensen in nood. Zelfs op sociale media werd het toegegeven: Als het mogelijk was voor Israël, zou er nu een Israëlisch reddingsteam in het Syrische rampgebied zijn.

Heel erg bedankt. Bedankt dat je bij ons was in onze slechte dag. 😭🙏🏼♥️🇮🇱🇹🇷 https://t.co/DPGj2e3AE7

– Zayn Malik 🇹🇷 Turkije&Syrië aardbeving 😭 (@ferayzayn) 7 februari 2023

Dit maakt me trots. In dit soort situaties is Israël niet alleen een “licht voor de naties”. Israël is een schijnwerper die de mensen de ogen verblindt. Mensen kunnen dat vaak niet begrijpen en er niet mee omgaan. Dit maakt Israëls vijanden gek en ook jaloers, zonder dat ze het zelf weten. Daarom was ik niet verbaasd andere woorden ertussen te lezen, vooral van de Palestijnen zoals het Palestine Info Center: “Israël is de wortel van alle kwaad”. Israël helpt Turkije in zijn tijd van nood en helpt de mensen in Syrië achter de schermen en via tussenpersonen, en de Palestijnen blijven mopperen.

Er is ook een Palestijns team in Turkije aangekomen.
Als de Palestijnen in nood waren, zouden de Israëli’s er ook zijn, en de Palestijnen weten dat. Dezelfde mantra begint te vervelen, daarmee hameren de Palestijnse critici zichzelf alleen maar op het hoofd, zonder helmen. Ze kunnen voor mijn part blijven hameren en zichzelf wijs maken dat Israël slecht en duister is.
Feit is dat Israël een groot en helder voorbeeld is. Als moslimvijanden Israël prijzen, worden de Palestijnen gek. Jammer. Dit hameren op hun eigen hoofd helpt zeker niet. Maar hoe dan ook, ik ben blij dat ons team in Turkije is en niet opgeeft om 24 uur per dag levens te redden. Dat is een zegen en de mensen zien dat. Natuurlijk moet je dat willen zien.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox