Speelt Israël zijn vijanden in de kaart?

Israël lijkt intern in te storten, onze vijanden kijken met plezier naar deze ontwikkeling. Zullen we ons op tijd vermannen?

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Iran, democratie
Sommige Israëli's weigeren in militaire dienst te gaan, anderen verdedigen het land. Foto: Erik Marmor / Flash90

De Arabische media volgen de binnenlandse politieke ontwikkelingen in het land op de voet. “Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig”, zeggen linkse en rechtse Israëli’s tegen elkaar. Met zulke broeders en zusters onder het volk hebben onze vijanden een gemakkelijk spel. We doen hun werk voor hen en geven onze vijanden het signaal hoe verdeeld we zijn. En het toppunt is dat Israëlische officieren en soldaten weigeren hun militaire dienstplicht te vervullen in geval van nood. Wat een droom voor degenen die Israël haten.

Vooral sinds de regeringswisseling in Israël en het binnenlandse geschil over rechtsvormen hebben de mensen onder het volk de moed verloren. Iedereen waarschuwt voor het ergste en onze Arabische vijanden weten dit met alle liefde uit te buiten. Arabische bronnen citeren woord voor woord uit de Israëlische media hoe politici en officieren onder het volk de politieke situatie beoordelen. De huidige situatie is zeer bemoedigend voor Israëls aartsvijanden. Uit de Israëlische media krijgen zij de indruk dat het Israëlische leger uit elkaar valt en een dieptepunt heeft bereikt. Ze zien gevechtspiloten praten over weigeringen, evenals officieren van de 8200 cybereenheid en andere speciale eenheden. Je ziet voormalige stafchefs en andere generaals die direct of indirect oproepen tot het weigeren van orders.

In ons Telegramkanaal IsraelToday doen we verslag van wat zich tussen de regels en het nieuws van de politiek in het Midden-Oosten afspeelt.

“De oproep om bevelen niet te gehoorzamen schaadt de Israëlische veiligheid”, zei Israëls minister van Defensie Yoav Galant.
“Binnen enkele weken zullen we in een broederoorlog storten,” waarschuwde Yuval Diskin, voormalig hoofd van Israëls Shin Bet veiligheidsdienst.
“Er zal een weigering van orders zijn in de rangen van reservesoldaten en officieren zodra de rechtse coup is voltooid,” onderstreepte voormalig minister van Binnenlandse Veiligheid Omer Bar Lev.
“Wij waarschuwen voor een reëel gevaar rond Israëls veiligheid,” hebben hoge officieren van eenheid 8200 gezegd. Dit is een cybereenheid van de Israel Defense Forces die verantwoordelijk is voor cyberveiligheid.
Israëls links-liberale dagblad Haaretz: “We staan voor de gevaarlijkste reservistencrisis sinds de Jom Kippoeroorlog van 1973”.
Irans officiële persbureau Fars: “De opstand in het zionistische leger gaat door. 180 officieren en soldaten van de luchtmacht hebben aangekondigd zich niet bij de reservisten aan te sluiten.”
Kop op de website van het Iraanse persbureau Tasnim: Israëls ex-generaal Amos Yadlin: “Hezbollah heeft geen precisieraketten nodig. Wij storten van binnenuit in”.

Je koopt aandelen wanneer ze goedkoop zijn, en je valt de vijand aan in zijn zwakste uur. Daarom moet Israël op dit moment dubbel waakzaam zijn. En nog één ding: in geval van oorlog wil ik graag geloven dat al diegenen die zich beroemden op een weigering toch schouder aan schouder met hun kameraden zullen vechten. Zo niet, dan zullen chaos en oorlog zich onder het volk herhalen, zoals de Joodse geschiedenis heeft aangetoond.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox