Palestijnse winkeliers krijgen bevel te stoppen met verkopen aan Joden

Officiële richtlijn die doet denken aan nazi-wetten dreigt Palestijnse bedrijven te sluiten die adverteren in het Hebreeuws of producten verkopen aan Joodse klanten.

Door Tazpit Press Service (TPS) | | Onderwerpen: Palestijnen
Er mag dan apartheid zijn in het Heilige Land, maar het wordt niet gepraktiseerd door Israël. De echte schuldige is de Palestijnse Autoriteit. Foto: Majdi Fathi / TPS

De Arabische stad Salfit in Samaria heeft anti-Joodse wetten uitgevaardigd die vergelijkbaar zijn met die van nazi-Duitsland, meldde Palestinian Media Watch (PMW). Deze stad grenst aan de grote Joodse stad Ariel, waarvan vele inwoners Salfit, de naburige Arabische, stad vaak bezoeken.

In het rapport van PMW staat dat de gouverneur van het district Salfit, Abdallah Kamil, “een reeks belangrijke besluiten heeft uitgevaardigd”. Een van deze besluiten “verbiedt” bedrijven om “enige kolonist” [lees: Jood] te ontvangen. De overtreder van deze regel riskeert de sluiting van zijn zaak door de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit en gerechtelijke stappen tegen hem.

“Alle in het Hebreeuws geschreven borden die in de verschillende bedrijfsruimten en werkplaatsen zijn geplaatst, moeten binnen een week worden verwijderd. De vereiste juridische procedures zullen worden ondernomen tegen degenen die hier niet aan voldoen,” verklaarde een van de edicten die zondag werd gepubliceerd in het dagblad van de PA, Al-Hayat Al-Jadida.

Kamil voegde eraan toe dat het “Palestijnse volk “niet zal instemmen met enige vorm van co-existentie of normalisatie met de kolonisten.”

Volgens PMW zijn “deze besluiten in het district Salfit genomen om elke vorm van vredesopbouw tussen Palestijnen en Israëli’s/Joden te belemmeren, omdat hun doel is “om de nederzettingenonderneming en de relaties met de kolonisten in het district te bestrijden””.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox