Palestijnse terrorist steekt Israëli’s neer bij Tempelberg

Komende regering zegt dat deze aanval de falende veiligheid van haar voorgangers benadrukt, en belooft veiligheid terug te brengen in straten van Jeruzalem.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terrorisme
Beveiligings- en medisch personeel op de plaats van de steekpartij van donderdag in de Oude Stad van Jeruzalem. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Een Palestijnse Arabische terrorist heeft donderdagochtend twee Israëlische politieagenten neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. Ambtenaren denken dat de dader op weg was om een aanslag te plegen op de nabijgelegen Tempelberg.

Agenten van de Jeruzalemse politie en de grenspolitie zagen de verdachte toen hij de Damascuspoort binnenging en zich een weg baande door de moslimwijk van de Oude Stad. Toen zij hem aanhielden voor ondervraging, trok de terrorist een mes en stak twee van de agenten neer.

Veiligheidstroepen openden onmiddellijk het vuur op de terrorist, waarbij hij werd gedood. Een derde agent raakt licht gewoond met “eigen vuur”.

Alle drie de Israëlische slachtoffers liggen stabiel met lichte tot matige verwondingen in plaatselijke ziekenhuizen.

In een reactie op de aanval zei Itamar Ben-Gvir, een populaire policitus, van wie wordt aangenomen dat hij in de volgende regering tot minister van Binnenlandse Veiligheid zal worden benoemd, dat het tijd is om de veiligheid in de straten van Jeruzalem te herstellen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox