Palestijnse leiders lovend over recente terreuraanslagen in Bnei Barak en Tel Aviv

Hooggeplaatst lid van de regerende Fatah-partij van de Palestijnse president Mahmoud Abbas noemt de moorden een “triomf over de bezetting”.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, aanslag
YouTube screenshot

Ata Abu Rmeileh, de secretaris van de Fatah-partij in Jenin, beschreef de recente terreuraanslagen in Israël als onderdeel van de “triomf over de bezetting” en benadrukte het respect van Fatah voor de moordenaars.

Volgens een rapport van Palestinian Media Watch werden de twee Arabische moordenaars die in maart en april acht mensen doodden bij twee afzonderlijke terreuraanslagen in de orthodoxe stad Bnei Brak en in de Dizengoff-straat in het centrum van Tel Aviv, door de Palestijnse leider Mahmoud Abbas en zijn Fatah-partij uitgeroepen tot “heldhaftige martelaren”.

Rmeileh beloofde “zich te houden aan het verbond en de eed aan deze martelaren”.

Hij verklaarde: “Het gebied rond Jenin triomfeert, het triomfeert over de bezetting. … Als teken van steun aan de gezegende Al-Aqsa Moskee en de zuivere martelaren en heldhaftige martelaren Ra’ad [Hazem] en Diya [Hamarsheh] en alle martelaren, ontsteken wij de fakkel van de vrijheid en de fakkel van de gevangenen om te laten zien dat wij vasthouden aan het verbond en de eed aan deze martelaren en de martelaarsleider […].”

Volgens het rapport heeft hij deze verklaringen op 19 april op de officiële PA-televisie afgelegd.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox