Palestijnen openen vuur op Israëlische Knessetleden

Joodse parlementariërs aangevallen tijdens bezoek aan Bijbelse heilige plaats, met nul reacties van de internationale gemeenschap tot gevolg.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Palestijnen
Zwaarbewapende Palestijnse schutters in Nablus (Sichem), waar ze routinematig joodse gelovigen aanvallen die het graf van de bijbelse aartsvader Jozef bezoeken. Foto: Nasser Ishtayeh / Flash90

Wat zou de reactie zijn als terroristische schutters het vuur zouden openen op een groep Amerikaanse congresleden of Britse parlementsleden? De militaire reactie zou ongetwijfeld overweldigend zijn, en we zouden op zijn minst een paar dagen van wereldwijde krantenkoppen kunnen verwachten.

Maar wanneer – voornamelijk rechtse – Israëlische parlementsleden een dergelijke beproeving ondergaan, wordt dat door de internationale gemeenschap vrijwel genegeerd.

Dus het is twijfelachtig of u gehoord hebt over de aanval op acht leden van de Knesset dinsdagavond toen zij een van de heiligste plaatsen van het Jodendom verlieten, het graf van de aartsvader Jozef in de Bijbelse stad Sichem (door de Arabieren Nablus genoemd).

Tot de bewuste Knessetleden behoorden vier van Benjamin Netanyahu’s Likud-partij, één van de ultraorthodoxe Shas-partij en drie van de rechtse nationalistische Religieus Zionisme-factie. Zie hieronder een groepsfoto genomen bij het graf van Joseph, kort voordat ze onder Palestijns vuur kwamen te liggen.

Palestijnse terroristen hadden de Israëlische wetgevers gewaarschuwd het Jozefgraf niet te bezoeken, en gedreigd met het “ondenkbare” als ze dat wel deden. De Palestijnen probeerden die belofte waar te maken door de IDF-entourage van de groep in een vuurgevecht te betrekken toen de parlementariërs de religieuze compound verlieten.

Een 15-jarig lid van de Palestijnse terreurgroep die de aanval uitvoerde werd tijdens het vuurgevecht gedood.

Joodse gelovigen worden routinematig aangevallen tijdens hun bezoek aan het graf van Joseph, een daad van religieuze vervolging die even routinematig wordt genegeerd door de internationale gemeenschap.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox