Palestijnen ontvoeren lichaam van Israëli maar brengen het later terug

Wat een pech! De overleden persoon bleek niet Joods te zijn.

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: Palestijnen, Druzen
Jenin is stevig in handen van Palestijnse terroristen. Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90

Het lichaam van een Israëlische tiener die door terroristen van de Al-Aqsa Martelaren Brigades uit een ziekenhuis in Jenin was ontvoerd, is donderdagochtend vroeg naar Israël teruggebracht.

Tiran Fero, die vandaag zijn 18e verjaardag zou vieren, was afkomstig uit de Druzische stad Daliyat al-Karmel. Hij raakte ernstig gewond bij een auto-ongeluk in Jenin en werd dinsdag naar een ziekenhuis in de Palestijnse stad gebracht omdat zijn toestand zeer kritiek was.

Zijn familie beweert dat Palestijnse schutters hem van de beademingsapparatuur hebben afgekoppeld en hem uit het ziekenhuis hebben ontvoerd, terwijl hij volgens andere bronnen al dood was op het moment dat hij werd ontvoerd.

Fero’s ontvoering heeft de Druzische gemeenschap in Israël woedend gemaakt. Op woensdag demonstreerden duizenden mensen in Fero’s woonplaats Daliyat al-Karmel. Meer dan één lid van de gemeenschap zei dat ze zouden proberen zelf Jenin binnen te gaan en Fero mee te nemen als zijn lichaam niet snel werd teruggegeven.

De ontvoerders hadden in ruil voor Fero de vrijlating van lichamen van Palestijnse terroristen geëist, maar moesten uiteindelijk zonder compensatie toegeven toen ook de druk van Palestijnse zijde te groot werd. De Palestijnse Autoriteit was zeer in verlegenheid gebracht door de ontvoering van een Druze, terwijl ook de inwoners van Jenin een confrontatie met het Israëlische leger wilden vermijden.

Maar als Fero een Jood was geweest, zou het verhaal heel anders zijn verlopen. De ontvoerders zouden de steun hebben gehad van de Palestijnse Autoriteit en waarschijnlijk van de bevolking en zouden een hoge prijs hebben kunnen vragen voor het lichaam van de Jood. Maar omdat de overleden tiener een Arabische Druse was, kwam de terreurgroep met lege handen te staan.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox