Palestijnen stelen auto radicale linkse activist in Jordaanvallei

Hagar Gefen was gekomen om Arabische herders te “beschermen” tegen vermeend “kolonistengeweld” in de regio.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, terrorisme, Judea en Samaria
Foto: Yonatan Sindel/Flash90.

Een radicaal linkse Israëlische activiste werd in de Jordaanvallei door Palestijnen beroofd van haar auto.

De 71-jarige Hagar Gefen reisde zaterdag naar de Jordaanvallei met de groep”Looking the Occupation in the Eye” om Arabische herders te “beschermen” tegen vermeend”kolonistengeweld” in de regio, zo meldde het nieuwsportaal Ynet zondag.

Op de terugweg van de pro-Palestijnse demonstratie stopte Gefen bij de Petsa’el kruising op Route 90 in de buurt van de Israëlische gemeenschap Ma’ale Efraim. Een groep Arabieren dook op, sleurde haar met geweld uit haar voertuig en vluchtte in de richting van Nablus in Centraal Samaria.

Veiligheidstroepen kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in, meldde de Israëlische nieuwszender Channel 14 News, waarbij werd opgemerkt dat de linkse activiste weigerde het incident bij de politie aan te geven.

Tussen het begin van de oorlog tegen Hamas op 7 oktober en 7 november registreerde de Israëlische politie 97 incidenten van illegale activiteiten die werden toegeschreven aan Joden in Judea en Samaria.

Een uitgelekt document van de Israëlische defensiemacht wijst ook op een afname van anti-Arabisch geweld in Judea en Samaria.

Tussen 7 oktober en 15 januari registreerde de Hatzalah reddingsorganisatie voor Judea en Samaria meer dan 2600 Palestijnse terroristische aanvallen in de regio, waaronder 760 aanvallen met stenen, 551 brandstichtingen, 12 pogingen tot of succesvolle steekpartijen en negen aanvallen op voertuigen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox