Opnieuw rechtvaardigt PA-functionaris Hitlers Holocaust

Dergelijk schaamteloos antisemitisme wordt echter genegeerd door degenen die de Palestijnse Autoriteit (PA) als een potentiële vredespartner beschouwen.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Holocaust, Palestijnen

Opnieuw heeft een hoge functionaris in de Palestijnse Autoriteit, die na de oorlog het bewind in Gaza zal overnemen, in het openbaar de Holocaust van Adolf Hitler tegen het Joodse volk gerechtvaardigd.

In een interview met de Egyptische televisie, vertaald door het Middle East Media Research Institute (MEMRI), verklaarde Yasser Abu Sido dat Hitler “duidelijke redenen” had om te proberen de Joden uit te roeien.

Abu Sido is een bekend schrijver en een vooraanstaand lid van de Fatah-partij van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas.

In een interview met het Egyptische televisiestation Sada Al-Balad stelde hij de vraag: “Waarom vond de Holocaust plaats?”.

Voor Abu Sido, zoals voor veel Palestijnen, is het antwoord op deze vraag duidelijk: de Joden verdienden het.

“Ik ben geen fan van Hitler, maar toen Hitler de Holocaust uitvoerde, had hij duidelijke redenen,” legde de Palestijnse functionaris uit. “Ze [de Joden] waren van plan om de controle over Duitsland over te nemen. Ze begonnen Duitsland economisch en moreel te ruïneren. Hitler reageerde door de Joden de straat op te laten gaan en de stoepen te laten likken. Dat weet je heel goed.”

Abu Sido zei verder dat de Joden “vele verzen in de Torah hebben verdraaid om het hen beter uit te laten komen. Ik wil geen voorbeelden geven omdat sommige mensen zouden kunnen denken dat ik een antisemiet ben, ook al zijn wij Arabieren Semieten, niet zij.”

Het soort retoriek dat je in nazi-Duitsland in de jaren 1930 had kunnen horen, en waarvan veel mensen in het Westen geloven dat het geen deel meer uitmaakt van het “beschaafde” politieke discours, is nog steeds heel normaal in de machtscentra in de Arabische wereld, en in het bijzonder onder het Palestijnse leiderschap. Hetzelfde Palestijnse leiderschap dat Washington, Londen, Frankrijk en Berlijn beschouwen als een levensvatbare vredespartner voor de Joodse staat.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox