LedenOnze halfslachtige en angstige reacties op Iran zijn niet bijbels

Het kwaad vlucht voor de waarheid en licht en wordt door hen verslagen. Als we passief toekijken of, erger nog, ineenkrimpen in een hoekje, heeft het kwaad vrij spel.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Bijbel, Iran
EU-minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell (links) ontmoet zaterdag zijn Iraanse ambtgenoot in Teheran, want in plaats van zich resoluut te verzetten tegen de kwade bedoelingen van de Islamitische Republiek, geeft het Westen er de voorkeur aan weer zinloze besprekingen te voeren. Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

De lauwe reactie van Amerika en Europa ten aanzien van Iran dient slechts om de ayatollahs nog meer aan te moedigen in hun duivelse streven om de gehele regio onder de repressieve duim van de islam te leggen.

Het is terecht vergeleken met de eerste reactie van Groot-Brittannië en Frankrijk op de agressie van de nazi’s in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Zeker, ze waren er niet blij mee. Maar zij waren ook niet bereid om er iets aan te doen.

Israël daarentegen heeft zijn lesje geleerd. De Joden in Europa waren aanvankelijk even blind voor waartoe de nazi’s werkelijk in staat waren en beseften pas wat er gebeurde toen het al te laat was.

De Joden van Israël zullen niet weer dezelfde fout maken. Daarom uitte de compromisgezinde Israëlische interim-premier en minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, zondag ongewoon veel kritiek op zijn ambtgenoot van de Europese Unie, Josep Borrell, omdat hij opnieuw probeert Iran terug aan de onderhandelingstafel te krijgen, ondanks recente overweldigende bewijzen dat de Islamitische Republiek haar kernwapenprogramma heeft voortgezet...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie